“20 anys Ganàpies, 20 anys blaus!”

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

“20 anys Ganàpies, 20 anys blaus!”

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

La colla castellera universitària Ganàpies de la UAB celebra aquest curs el seu 20è aniversari. La diada del passat 16 d'octubre va donar el tret de sortida als actes de commemoració d'aquests vint anys d'història. Què més tenen preparat?

El novembre de 1994 es formava oficialment la primera colla castellera universitària amb el nom amb què la coneixem avui: Els Ganàpies a la UAB. El que va començar ara fa vint anys com assajos de castells al campus entre un grup d'amics de Ciències Ambientals, és avui una colla consolidada que agrupa al voltant d'un centenar d'estudiants universitaris.

Durant el curs 2014-15, doncs, la colla castellera de la UAB té programat tot un seguit d'actes per a la celebració d'aquests 20è aniversari amb el lema "20 anys Ganàpies, 20 anys blaus". El passat 16 d'octubre van celebrar l'acte d'inauguració d'aquest curs especial amb una diada, on van carregar i descarregar dos pilars de 4 i on van descobrir el mural commemoratiu, que quedarà dibuixat a la façana sud de l'Edifici de Participació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

El plat fort de la celebració serà per la Festa Major de la UAB, quan els Ganàpies tenen previst fer una actuació castellera al mig d ela Plaça Cívica. Enguany, però, amb motiu de la celebració de l'aniversari, tindran la companyia dels Arreplegats de la Zona Universitària i col·locaran una paradeta a la Rambla Nord.

A més, entre les activitats programades hi haurà un aplec en forma de colònies, que pretén agrupar tots els Ganàpies que durant vint anys han format part del col·lectiu. No hi pot faltar tampoc una diada especial de primavera, seguit de xerrades i projeccions audiovisuals per explicar la història de la colla. Faran també mocadors i samarretes pròpies.

Tot persona vinculada a una universitat o a altres estudis superiors pot formar part de la colla. Només cal contactar-hi i assistir als assajos, que són dimarts i dijous de 13.00 a 15.00. Per qualsevol dubte, consulteu aquest enllaç, on els mateixos Ganàpies expliquen clarament què fan i com participar-hi!

Contingut relacionat

Millor actuació dels Ganàpies de la UAB en 19 anys d’història

Les colles castelleres universitàries i la difusió de valors

Afegeix un comentari nou