5 pel·lícules catalanes que fan estiu

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Anna Echeverria
El millor estiu de la seva infància Font: Media Films
El millor estiu de la seva infància Font: Media Films

5 pel·lícules catalanes que fan estiu

Autor/a: 
Anna Echeverria
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

El cinema català ajuda a impulsar l’ús de la llengua en tots els àmbits, com ara la cultura, el lleure, les TIC, etc. I el volem reivindicar recomanant per aquest estiu pel·lícules catalanes que respiren a platja, a riu, a aventures i a amor.

‘Herois’ de Pau Freixa

Un jove i triomfador publicista, sense vida personal, es veu immers en un viatge a contrarellotge per arribar a una reunió de treball molt important. Durant aquest viatge coneix una noia, amb qui no té res en comú, però amb qui connectarà i acabarà rememorant la seva època més mítica i emotiva de la seva infància: l'últim estiu que van passar amb la colla.

La pel·lícula ens descobreix qui eren aquells nens, com van viure el seu primer amor, les seves aventures i com lluitaven per aconseguir la cabana màgica, la qual podia concedir desitjos.


‘Estiu 1993’ de Carla Simón

Després de la mort dels seus pares, la Frida, una nena de 6 anys, abandona Barcelona i marxa a viure al camp amb els seus tiets Esteve i Marga i la seva petita filla de 3 anys, l’Anna, afrontant el primer estiu de la seva vida amb la seva nova família adoptiva. Lluny del seu entorn conegut, en ple camp, la nena ha d'adaptar-se a la seva nova vida. Durant aquest estiu, l'estiu del 93, la Frida aprendrà a acceptar la seva pena i els seus pares adoptius aprendran a estimar-la com la seva pròpia filla.


‘Barcelona, nit d’estiu’ de Dani de la Orden

Sis històries d'amor entrecreuades i ocorregudes durant la nit del 18 d'agost de 2013 quan el cometa Rose va creuar el cel de la ciutat de Barcelona oferint un espectacle únic que no tornarà a repetir-se fins d'aquí a diversos segles. A cau d'orella o a viva veu, encara germinant o a punt de pansir-se, aquesta mateixa nit va haver-hi 567 històries d'amor; aquesta pel·lícula n’explica sis.


‘Krámpack’ de Cesc Gay

El Mediterrani, estiu 1999. El Dani i el seu millor amic Nico passen deu dies de vacances a la casa de la platja de la família. Junts descobriran l’amor, el sexe, la gelosia, el desencant i creuaran així la indefinida frontera que separa l’adolescència del món dels adults.


‘Un dia perfecte per volar’ de Marc Recha

A prop de la costa en un paratge solitari, un nen fa volar un estel que el seu pare li ha construït. Però el vent bufa fort i l'estel s'enreda entre la vegetació i el nen necessita l'ajuda de l'adult per seguir jugant amb l'estel. Tots dos, enmig de la natura, començaran la narració d'un conte de milers d'episodis, una història protagonitzada per un gegant que sempre té gana, al qual posarà veu el pare, i amb el qual el petit entaularà una llarga conversa.


Afegeix un comentari nou