5 youtubers solidaris

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

5 youtubers solidaris

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Més enllà dels youtubers que viralitzen partides de videojocs, també existeixen d'altres que aporten el seu gra de sorra a diverses causes solidàries.

Els youtubers són aquelles persones que comparteixen públicament vídeos a la plataforma de Youtube. Els continguts dels seus canals poden ser molt diversos: de monitoratge de videojocs, literatura, cinema, humor, blocs, cuina, música, moda… Com que compartir vídeos és gratuït, cada cop emergeixen més persones que fan servir la plataforma com a mitjà d’expressió, per entreteniment, buscant connexió social amb gustos i aficions similars… De fet, moltes empreses ja han vist el filó de la influència d’aquestes noves estrelles del rock, i els hi envien productes per a que en facin publicitat.

No ha estat fàcil, tot s’ha de dir. Però hem trobat alguns dels youtubers més seguits, amb un perfil solidari i/o activista:

En Roger és un corredor entusiasta que comparteix les seves rutines d’entrenaments i que ha obert un bloc per donar suport i difusió al mecenatge del repte que suposarà la 3a edició del Mou-te per l’Esquitx Kilòmetre solidari. Aquest projecte persegueix un doble objectiu: córrer la 38ª Cursa de la Festa Major de Sabadell, que tindrà lloc el proper 4 de setembre, i alhora, vendre els 7 kilòmetres que hauran de córrer 65 voluntaris i voluntàries per finançar projectes de l’Esquitx de Sabadell, entitat sense ànim de lucre, que porta 25 anys treballant per la inclusió i cohesió social d’infants i joves.

Aquest jove català va tornar entusiasmat del festival Clownia 2016 i va resumir en un minut i mig els 3 dies del certamen de Sant Joan de les Abadesses. Clownia és la utopia. El lloc on tot és possible. Un espai de projecció, reflexió i intercanvi. Una petita ciutat. Amb l’experiència viscuda en primera persona us podeu fer una idea de l’edició recent celebrada i no quedar-vos amb les ganes, l’any vinent. Vegeu el vídeo.

La Marta és una joveníssima aficionada a la literatura que ha creat el seu propi bloc i canal de youtube on recomana llibres per a adolescents i adults amb la frescor i picaresca pròpia de la generació que ha nascut al món digital. Combina per igual la seva fam de lletres amb les seves habilitats a les xarxes socials. Molt recomanable, la seva solidaritat per contagiar l’amor a la lectura. I fascinant la seva participació a la conferència al TED de Nova York. Aquesta iutuber és pura energia, comprova-ho aquí!

Aquesta famosa cantant, actriu, escriptora americana ara és, a més, una youtuber d’èxit que, després d’un viatge a l’Àfrica, va quedar impactada de l’escassetat i difícil accés a l’aigua que patien els seus habitants i es va marcar el repte de passar 24 hores amb només 4 litres d’aigua per remoure consciències i combatre el malbaratament. Pots veure l'experiment aquí.

El sarcasme i ingeni d’aquesta actriu argentina va començar l’any 2007, quan va començar a penjar vídeos on reflexionava sobre les seves experiències amb el patriarcat, al canal La Loca de Mierda. Aviat, la seva popularitat va créixer com l’escuma i va evolucionar al canal Cualca, on hi recull episodis ficcionats amb amics seus, on critiquen còmicament situacions costumistes.

Transforma un visionat en una donació

YouTube té més d'un bilió d'usuaris. Això és gairebé un terç dels i les internautes del món. La plataforma ha desplegat una nova eina: targetes de donació per a creadors i creadores dels Estats Units (US Creators), que permeten als seus abonats i espectadors fer donacions directament als vídeos d’organitzacions no lucratives.

Afegeix un comentari nou