6 llibres infantils sobre balls tradicionals

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Eugenia Ifer
 Font: Canva
Els llibres il·lustrats poden ser de gran utilitat per ensenyar els infants la cultura tradicional. Font: Canva.
 Font: Canva
A Catalunya hi ha una àmplia oferta de balls i espectacles tradicionals. Font Canva.

6 llibres infantils sobre balls tradicionals

Autor/a: 
Eugenia Ifer
Suport Tercer Sector

Resum: 

Els contes infantils són una bona eina per apropar els infants a les danses catalanes.

Els llibres il·lustrats poden ajudar a les persones educadores i als pares i mares a ensenyar i despertar l’interès dels infants per la cultura popular. A continuació, es pot trobar un llistat de llibres infantils sobre balls i danses tradicionals de Catalunya.

Un conte que relata les aventura protagonitzades per en Cueta, un diable molt petit que li fa por sortir a la seva primera cercavila. Amb aquesta història, els i les lectors/es podran conèixer el món dels diables. El llibre inclou un quadern d’activitats amb el que els infants podran aprendre paraules del diccionari diabòlic, saber més dels personatges i dur a terme treballs manuals com una maça de diable.

Aquest conte és la primera entrega de la col·lecció Cercavila, que recull tots els balls que surten a les festes majors. Els autors del llibre són el Sebastià Serra i la Susana Peix.

Amb l’ajuda de l’Ester i la Laura, dues germanes que fan ball de bastons, els infants poden descobrir l’origen d’aquest ball i tot el que cal saber per ser un bon i una bona bastoner/a.

Llibre recomanat per infants de tres a sis anys. L’autora d’aquest conte és la Mònica Abad Falguera.

Aquesta història invita als nens i nenes a conèixer el Ball de Cavallets, Gegants i Mulassa, una de les tradicions més representatives de Sant Feliu de Pallerols. L’autor d’aquesta obra és el Jordi Llorach i les il·lustracions són de Pilarín Bayés.

El ball dels cavallets és una dansa típica que està protagonitzada per una mulassa, una parella de gegants i vuit cavallets que representen la lluita entre sarraïns i l'exèrcit de Carlemany.

El Ball de Cercolets o Ball d’Arquets és una dansa formada per vuit o més persones ballarines que dansen amb cèrcols ornamentats.

Amb el relat de l’Ot, que vol ballar Cercolets tal com ho va fer el seu rebesavi, es pot descobrir el món dels bastoners. Aconseguirà el petit Ot sortir a la cercavila de la Festa Major amb el Ball de Cercolets? Els autors del llibre són la Susana Peix i el Sebastià Serra.

Aquest llibre està protagonitzat per la Marta i l’Àlex, amb els quals els i les lectores descobriran el ball nacional de Catalunya, la sardana.

El conte està escrit per la Mònica Abad Falguera i està recomanat per infants de més de quatre anys.

Aquesta història explica com el Patufet i la seva colla viuen els balls i les danses tradicionals de les festes majors que configuren les cercaviles festives. Llibre del Roger Roig i l’Hugo Prades, recomanat per infants a partir de quatre anys.

Afegeix un comentari nou