Àmbit de la notícia
Cultural

7 propostes culturals per airejar-nos en un novembre ple d'incertesa

Entitat redactora
LaviniaNext
Autor/a
Elena Altés i Sofía Martín
  • Foto de l'exposició de Gervasio Sánchez a l'Arts Santa Mònica.
  • Alguns centres d'exposicions i artístics segueixen oberts, però amb limitacions d'aforament i amb normes especials per la Covid-19.
    Alguns centres d'exposicions i artístics segueixen oberts, però amb limitacions d'aforament i normes especials per la Covid-19.
  • Imatge d'una de les pel·lícules del Suncine, el Festival Internacional de Cine de Medi Ambient
    Imatge d'una de les pel·lícules del Suncine, el Festival Internacional de Cine de Medi Ambient

El sector cultural està mig aturat a causa de la Covid-19, però encara hi ha activitats i propostes interessants per descobrir, amb precaució, aquesta tardor.

És temps de quedar-nos a casa i ser molt cauts quan cal sortir. Les restriccions a la cultura arran de la pandèmia han fet inviables moltes activitats per al gran públic. Caldrà que vinguin temps millors per poder-les gaudir. Però n’hi ha algunes que s’han transformat i s’ofereixen en línia. D’altres, es mantenen de forma presencial aquest novembre, extremant les precaucions.

 

Exposició: 'Activistes per la vida' (Barcelona, fins al 14 de març de 2021)

L'associació Entrepobles organitza aquesta exposició del prestigiós fotoperiodista Gervasio Sánchez. Fotos, text i vídeo que recullen la història de 40 dones i homes que estan amenaçats de mort per defensar el seu territori, la natura, els drets de les dones i les llibertats. L'exposició se centra en la lluita pels drets humans a Guatemala i Hondures i es pot visitar a l'Arts Santa Mònica.

 

Festival Suncine (Barcelona, del 4 al 12 novembre)

La nova edició del Suncine, Festival Internacional de Cine del Medi Ambient, aposta per ser conscients de la relació que tenim amb la natura i el planeta. Aquest any, el festival es pot gaudir online, a través d’una app, a més de per televisió, a través de Betevé, que retransmet tot un seguit de curtmetratges d’estrena. En aquesta 27a edició, el lema que uneix totes les propostes cinematogràfiques és "#ElPlanetaALesTevesMans.

 

Gegantes i diablesses: trencant estereotips sexistes en la cultura popular (Granollers, 5 de novembre)

Aquest any, la jornada s'adreça a un públic professional i vol acabar amb els prejudicis i els estereotips sexistes per promoure la igualtat de gènere i la protecció del patrimoni cultural i etnològic. L’activitat va dirigida de manera prioritària a personal tècnic dels àmbits de cultura, festes, joventut, juntes directives i persones associades a entitats culturals. L’acte se celebra presencial i online i cal inscripció prèvia.

 

Exposició Fabra i Coats: Coses que les coses diuen (Barcelona, fins al 17 de gener)

Segur que moltes vegades hem pensat allò de “què dirien les parets o els objectes si poguessin parlar?" L’exposició del centre d'art contemporani Fabra i Coats es basa precisament en això i dona la paraula a tot allò que, en la vida real, no la té. Set artistes han participat en la mostra, que es pot visitar presencialment, respectant les mesures de seguretat i l'aforament limitat.

 

Exposició: El Arte Oprimido es el Femenino (Parets del Vallès, fins al 8 de desembre)

Mela Putosuda, projecte que va néixer el 2017 per denunciar i criticar el masclisme, organitza a la Sala Exposicions Can Rajoler aquesta exposició. Una oportunitat per reflexionar des de la cultura sobre aquesta xacra que arrosseguem de forma col·lectiva. L'exposició s'emmarca en la XX Campanya Contra la Violència Masclista de Parets de Vallès.

L’Alternativa (16 al 29 novembre)

El 27è Festival de Cinema Independent de Barcelona se celebra de forma online la segona quinzena d’aquest mes. Esdevé una oportunitat per descobrir i gaudir de projeccions i activitats que defensen la independència creativa dels autors i autores. Diversitat, innovació, llibertat, compromís i reflexió són els ingredients d’aquesta cita anual per als amants del cinema del circuit off.

 

Congrés virtual: ‘Associacionisme cultural: entre el mosaic i les xarxes’ (6 i 7 novembre)

La cultura popular i el paper de les associacions, a debat en el XII Congrés de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC). La trobada, que s’havia de celebrar a Reus i Tarragona, salta al format online. Aquest any, el congrés relaciona l’associacionisme en 3 eixos: identitat, poder i sociabilitat. Les ponències i les diferents intervencions del congrés, incloent-hi les sessions de debat, es podran seguir a través de YouTube.

 

 

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari