7 propostes de música, art, literatura i festes populars per aprofitar el mes de febrer

LaviniaNext
Autor/a: 
Sofía Martín
Aquest febrer se celebra el 25è Festival de Poesia de Girona. Font: Llicència CCO.
Aquest febrer se celebra el 25è Festival de Poesia de Girona. Font: Llicència CCO.
La Casa dels Gegants de Lleida està situada a l'avinguda Blondel, 64. Font: Turismedelleida.cat
La Casa dels Gegants de Lleida està situada a l'avinguda Blondel, 64. Font: Turismedelleida.cat
El Centre Artesà Tradicionarius ofereix cada dimecres al vespre sessions d'improvisació entre dos músics Font: Llicència CCO.
El Centre Artesà Tradicionarius ofereix cada dimecres al vespre sessions d'improvisació entre dos músics Font: Llicència CCO.

7 propostes de música, art, literatura i festes populars per aprofitar el mes de febrer

Autor/a: 
Sofía Martín
LaviniaNext

Resum: 

Enmig d’una època marcada per restriccions, confinaments i mesures de seguretat, la cultura continua dempeus i demana el suport ciutadà.

Seguim amb un 2021 ple d’incerteses, de no saber quan podrem gaudir d’activitats, festes majors i esdeveniments multitudinaris. Segurament, encara falta molt per això, però la cultura és molt més i ara més que mai cal que ens acompanyi i ens ompli l’ànima. Per això, us hem fet un recull d’algunes de les propostes culturals més interessants d’arreu de Catalunya per aquest mes de febrer.

1. Festes de Santa Eulàlia (Barcelona, 12 de febrer)

La festa major d’hivern de Barcelona aquest any se celebra amb una combinació d’activitats en línia i presencials, a partir del 7 de febrer i fins al dia 21. Si no us voleu perdre res, cal programar bé les visites perquè tenen aforament limitat. Entre les propostes de cultura popular destaquen les exposicions de dracs, gegants i capgrossos al Born Centre de Cultura i Memòria. A més,la majoria de museus de la ciutat realitzaran una jornada de portes obertes, el dia 12, coincidint amb Santa Eulàlia.

2. Fira de l’Aixada (Manresa, 27 i 28 de febrer)

El mercat medieval de Manresa ens porta al s.XIV per descobrir com era aquella època i els personatges que hi vivien. El barri antic s’omplirà de paradistes per gaudir d’un cap de setmana amb l’aigua i la llum com a protagonistes. Evitant les aglomeracions i seguint les restriccions sanitàries, la fira permetrà tancar el febrer amb ànims de festa.

3. XXV Festival de Poesia de Girona (3 al 28 de febrer)

El festival celebra aquest 2021 la 25a edició amb un programa divers, heterogeni i totalment gratuït. Trobades amb poetes contemporanis i revisió de clàssics a través de recitals, tertúlies i espectacles. A més, enguany se celebra la I Trobada de Poetes dels Països Catalans. Els organitzadors garanteixen la seguretat perquè el festival s'adapta a les mesures sanitàries per la Covid-19.

4. Exposició ‘Catalunya, un país d’enginy i innovació’ (Terrassa, fins al 31 de juliol)

El Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya acull una mostra per posar en valor les nombroses aportacions d’abast mundial que Catalunya ha fet en els camps de la ciència i la tecnologia. Un recull de 30 enginys que creadors, inventors i científics catalans han posat al servei de la navegació, la indústria tèxtil o la medicina.

5. Visita a la Casa dels Gegants (Lleida, permanent)

La pandèmia ha reduït l’aforament d’aquest espai lleidatà de cultura popular, però es mantenen les visites amb menys públic a la Casa dels Gegants. Es pot gaudir dels Gegants de l’actual grup de Gegants de Lleida, els Capgrossos de la comparsa municipal, els Cavallets del Ball, les Trampes, el Penó i els Marraquets. Per poder veure Lo Marraco, l’espai ofereix la possibilitat de fer-ho a través de material gràfic a causa de les grans dimensions de la figura. Es recomana trucar abans per garantir la visita.

6. ‘Biografies Ampostines’ (Amposta, del 18 al 25 de febrer)

El Museu de les Terres de l’Ebre acull el 10è cicle de conferències ‘Biografies Ampostines’ unes jornades que tenen com a objectiu recuperar i divulgar la història de persones arrelades a la ciutat. Presentades per investigadors locals, col·laboradors i familiars, els col·loquis descobriran històries personals i col·lectives d'uns personatges rellevants, que ajuden a reconstruir la història contemporània d’Amposta.

7. Les Vespres dels Dimecres 2021 (Barcelona, tot l’any)

El Centre Artesà Tradicionàrius ofereix sessions d’improvisació entre parelles de músics que no han coincidit mai als escenaris. Es tracta de concerts gratuïts cada dimecres al vespre al Bar del CAT, però que requereixen de reserva de plaça. Són oportunitats úniques per gaudir de la música en directe en espectacles que se sap com comencen, però mai com acaben.

Afegeix un comentari nou