8 llibres infantils en català per treballar la perspectiva de gènere

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Eugenia Ifer
És imprescindible educar als infants en clau feminista per tenir una societat més igualitària i justa.  Font: Eugenia Ifer.
És imprescindible educar als infants en clau feminista per tenir una societat més igualitària i justa. Font: Eugenia Ifer.
Encara cal molt treball i dedicació per viure en una societat igualitària. Font: Eugenia Ifer.
Encara cal molt treball i dedicació per viure en una societat igualitària. Font: Eugenia Ifer.

8 llibres infantils en català per treballar la perspectiva de gènere

Autor/a: 
Eugenia Ifer
Suport Tercer Sector

Resum: 

Els contes infantils són una bona eina per inculcar valors i lluitar contra els estereotips socials.

És important que els infants treballin la igualtat de gènere des de ben petits. Els llibres infantils poden ajudar al fet que puguin entendre i assolir valors com la igualtat de gènere, el respecte, la solidaritat, entre d’altres. A continuació es troba una recopilació de vuit llibres infantils en català per assolir la igualtat de gènere.

1. 'La princesa rebel'

Aquest llibre està escrit per Anna Kemp i il·lustrat per Sara Ogilvie. El conte tracta d’Elna, una princesa que espera el seu príncep blau, però quan arriba resulta que no és com ella esperava, ell només vol que estigui a casa amb nous vestits i empolainant-se. Recomanat per a infants de 7 a 9 anys.

2. 'Quan les nenes volen alt'

Raquel Diaz és l’autora del conte ‘Quan les nenes volen alt’, una història basada en tres amigues que tenen grans somnis, però el senyor Nohoaconseguiraspàs els ha omplert les butxaques de pedres perquè no puguin volar. Elles són tres, però podrien ser deu, o cent, o una, o totes les nenes del món. Recomanat per a infants de 7 a 9 anys.

3. 'Contes de bona nit per a nenes rebels: 100 Històries de dones extraordinàries'

El llibre d’Elena Favilli i Francesca Cavallo narra les vides increïbles de cent dones que exemplifiquen la determinació per aconseguir els seus somnis. Un conte perquè les nenes puguin veure que poden ser tot el que es proposin. Recomanat per a infants a partir de set anys.

4. 'La meitat d’en Jan'

El llibre ‘La meitat d’en Jan’ pertany a la col·lecció de contes d’educació emocional La fada Menta. Gemma Lienas és l’autora d’aquesta obra que tracta els estereotips femenins i masculins. El protagonista, Jan deixa de fer “coses de nena” pels comentaris del seu entorn i això fa que senti que li falta la meitat d’ell mateix. Recomanat per a infants de 7 a 9 anys.

5. La dictadura de les cuetes

Ilya Green és l’autora del conte ‘La dictadura de les cuetes’. Un llibre que narra el complex tema de la bellesa, l’ideal de la imatge perfecta i la discriminació que pateixen les persones que no compleixen els cànons de bellesa. Recomanat per a infants de 3 a 6 anys.

6. 'Georgina i la Dragona'

Lucía Serrano ofereix una nova versió de la llegenda de Sant Jordi. Una història amb humor on la Georgina salva a un príncep delicat i bell de ser devorat per una dragona amb audàcia i valentia. Recomanat per a infants a partir de quatre anys.

7. 'El meu pare és mestressa de casa, i què?'

Silvia Ugidos narra una història per entendre els rols de gènere, d’una manera divertida i respectuosa. Conte recomanat per a infants a partir de vuit anys.

8. 'Ni jo princesa, ni tu granota'

Anna Agulló és l’autora del llibre ‘Ni jo princesa, ni tu granota’. Una història que trenca l’amor romàntic i treballa els rols de gènere i la violència masclista. Llibre recomanat per a infants de 5 a 8 anys.

Afegeix un comentari nou