Activitats culturals per celebrar la diada de Sant Jordi al Centre LGTBI

LaviniaNext
Autor/a: 
Carlos Faneca
Durant la pandèmia, el Centre LGTBI ha seguit obert des de casa, amb activitats telemàtiques. Font: CC
Durant la pandèmia, el Centre LGTBI ha seguit obert des de casa, amb activitats telemàtiques. Font: CC
Tot i el confinament, el Centre LGTBI vol seguir celebrant Sant Jordi. Font: Ajuntament de Barcelona
Tot i el confinament, el Centre LGTBI vol seguir celebrant Sant Jordi. Font: Ajuntament de Barcelona
 Font: Ajuntament de Barcelona
Font: Ajuntament de Barcelona

Activitats culturals per celebrar la diada de Sant Jordi al Centre LGTBI

Autor/a: 
Carlos Faneca
LaviniaNext

Resum: 

Xerrades en directe a través d'Instagram, la celebració del dia de la visibilitat lèsbica, i un recital de poesia LGTBIQ dinamitzat per l'escriptor Sebastià Portell, són algunes de les propostes de l'entitat.

El Centre LGTBI de Barcelona ha organitzat una sèrie d'activitats telemàtiques per poder celebrar la Diada de Sant Jordi. La situació de confinament ha obligat a les entitats a ser creatius en les seves propostes i el Centre LGTBI, que aquests dies ha seguit amb el seu servei amb la campanya 'Centre LGTBI des de casa', no ha volgut deixar de banda l'oportunitat de celebrar una festivitat tan especial, preparant una setmana plena d'activitats culturals.

La programació comença el dimarts 21, a les 18 h, al compte d’Instagram de l'entitat (@barcelonalgtbi) amb una conversa en directe entre el director del Centre LGTBI, Andreu Agustín, i Pepe Ribas, fundador de la revista Ajoblanco, el que serà un petit homenatge a la publicació, referent de la contracultura de la dècada dels setanta, i pionera en l’abordatge de realitats properes a l’ecologisme, els feminismes, l’alliberament sexual i les noves cultures. La conversa coincideix amb la publicació en línia dels números que van formar part de la seva primera època.

El dimecres 22, també a les 18 h a Instagram, s'emetrà en directe una altra conversa, en aquest cas entre Pol Galofre, dinamitzador del Centre, amb Elizabeth Duval, escriptora, poeta i activista trans. Duval ha publicat 'Reinas', una obra autobiogràfica que parteix de la redacció d’un diari personal per reflexionar sobre la seva vida universitària a París, la política, el capitalisme i l’amor postadolescent des d’una òptica que desborda totes les expectatives i que ens fa reflexionar sobre els afectes i el desig.

L’activitat prevista pel mateix dia 23 d'abril tindrà lloc a Twitter, amb una iniciativa del Centre LGTBI, el qual ha encarregat a diferents activistes i creadores que comparteixin les seves recomanacions literàries.

Recital de poesia LGTBIQ

Un dels plats forts de la setmana cultural per celebrar aquest Sant Jordi tan inusual es durà a terme el 24 d'abril amb un recital de poesia LGTBIQ que dinamitzarà l'escriptor Sebastià Portell. L'activitat, que serà una sessió de micro obert per facilitar la participació de tothom que vulgui compartir els seus versos, comptarà amb el suport de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC). Un cop més l'emissió del recital es farà en directe a través de l'Instagram a partir de les 18 h.

Amb motiu del Dia de la Visibilitat Lèsbica, que se celebra el diumenge 26 d'abril, el Centre LGTBI tancarà la setmana d'activitats culturals amb una entrevista, un cop més en directe a través d'Instagram a partir de les 18 h, que la dinamitzadora Maria Pujol farà a Irantzu Varela, periodista i activista feminista. Es tractaran temes com el paper de les dones dins del moviment LGTBI, de les diferents formes en què es manifesta la lesbofòbia i de quines són les realitats que cal posar sobre la taula en una efemèride com aquesta.

Durant tot el dia també es promourà una acció de visibilitat a través de les xarxes socials incentivant la publicació de fotografies amb les etiquetes #BollosACasa i #BollosEnCasa.

Abans que es decretés l'estat d'alarma, el Centre LGTBI estava preparant una jornada específica d’activitats al carrer, juntament amb altres entitats, per celebrar el Dia de la Visibilitat Lèsbica. La proposta es tornarà a programar quan la situació sanitària ho permeti.

Afegeix un comentari nou