Amics de la Rambla atorga el guardó ‘Ramblista d’Honor’ a Arrels Fundació

Colectic-comunitari
Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Amics de la Rambla porta atorgant aquests guardons des de l'any 1961, tot just un any després de la posada en marxa de la Festa del Roser. Font: Amics de la Rambla. Font: Amics de la Rambla
Amics de la Rambla porta atorgant aquests guardons des de l'any 1961, tot just un any després de la posada en marxa de la Festa del Roser. Font: Amics de la Rambla.

Amics de la Rambla atorga el guardó ‘Ramblista d’Honor’ a Arrels Fundació

Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Colectic-comunitari

Resum: 

Entre la resta de premiades es troben el Mago Pop o els històrics activistes Enric Nogueras i Josep Maria Bilurbina.

Un any més, l'Associació Amics de la Rambla entrega el seu tradicional guardó 'Ramblista d'Honor'. Aquest premi està en marxa des de l'any 1961 i, en la seva trajectòria de més de sis dècades, ha distingit a personalitats tan cèlebres com ara l'arquitecte Jaume Plensa, la cantant lírica Montserrat Caballé, els escriptors Eduardo Mendoza i Manuel Vazquez Montalban o la coctelera Maria Dolors Boadas. A més, aquests guardons també distingeixen la tasca d'entitats relacionades amb el famós passeig de Barcelona. Entre les organitzacions premiades trobem la Fundació Tot Raval, l'Ateneu Barcelonès o l'ONCE.

Aquest premi distingeix a ciutadanes i entitats "que s'han significat en la seva estimació per la Rambla i que han dedicat una atenció especial a aquest passeig en la seva vida personal, professional o associativa". Enguany, les premiades han estat Arrels Fundació, El Mago Pop i els activistes Enric Nogueras Estradé i Josep Maria Bilurbina Alter, tots dos vinculats amb l'associació.

Segons expliquen des de l'entitat, s'ha decidit distingir a Arrels Fundació, entitat sense ànim de lucre que funciona a Barcelona des del 1987, "per la seva tasca d'acompanyament a les persones sense llar, de sensibilització de la societat i de visibilització de les problemàtiques associades a la pobresa".

A més, el jurat dels premis també ha volgut reconèixer la tasca d'Antonio Díaz, conegut artísticament com 'El Mago Pop'. L'artista, originari de Badia del Vallès, és el primer il·lusionista europeu en tenir un programa de televisió que s'emet a més d'un centenar de països. En aquest cas, s'ha volgut atorgar-li el guardó "en reconeixement de la seva trajectòria artística i a la seva tasca empresarial que ha contribuït a revitalitzar el Paral·lel i a donar visibilitat a la nostra ciutat al món".

Els premis són atorgats per un jurat format per "diferents noms i autoritats de la ciutat" de Barcelona, entre els quals es troben les periodistes Elena Freixa, Ramon Pellicer i Àlex Sàlmon, a més d'altres membres de la junta de l'entitat, com ara el seu president Fermín Villar, la vicepresidenta primera Roser Tiana o el vocal Pau Bosch.

Activistes històrics vinculats a l’entitat, també premiats

Enguany, Amics de la Rambla ha volgut reconèixer també dues de les seves activistes més històriques. D'una banda, es vol reconèixer la tasca d'Enric Nogueras Estradé, membre de l'entitat des de finals de la dècada dels vuitanta, per la seva "vocació i dedicació a l'Associació i la seva passió i compromís vers la Rambla".

En aquesta mateixa línia, des de l'associació han volgut distingir també "la dedicació, l'estret vincle amb la Rambla, la passió i el compromís durant tots aquests anys" de l'històric membre d'Amics de la Rambla Josep Maria Bilurbina Alter.


La cerimònia d'entrega dels guardons se celebrarà el pròxim dimarts, 24 d'octubre, al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona i comptarà amb la presència de l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, una representació del govern municipal i part de la junta directiva d'Amics de la Rambla.

Aquesta serà la seixanta-dosena edició dels guardons Ramblista d'Honor que l'Associació Amics de la Rambla atorga des de fa més de sis dècades en el marc de la Festa del Roser. Tot plegat per continuar amb la seva tasca de promoure el "passeig universal" de la ciutat de Barcelona.

Afegeix un comentari nou