Amnistia Internacional i Festival Cruïlla, en defensa dels drets humans

 Font:
Font:

Amnistia Internacional i Festival Cruïlla, en defensa dels drets humans

Resum: 

La música no serà l'única protagonista del Festival Cruïlla, que es desenvoluparà el 5 i 6 de juliol al Parc del Fòrum de Barcelona. El festival serà també un espai de denúncia de la vulneració dels drets humans a Catalunya.

Al Festival Cruïlla es donaran a conèixer les causes de defensa dels drets humans en què treballa Amnistia Internacional (AI) a nivell català. Així, el festival permetrà apropar les campanyes que, en el panorama de crisi social, l'organització ha focalitzat en la defensa dels drets econòmics, socials i culturals a Catalunya. Desallotjaments, abusos policials, discriminació, racisme, tortura, violència de gènere i el dret a la salut i a l'educació són alguns dels temes que preocupen a Amnistia Internacional.

El programa de la sisena edició del Festival Cruïlla inclou actuacions de Suede, Rufus Wainwrigh, Cat Power, Goran Bregovic i Wyclef Jean, entre altres. Tothom qui vagi a gaudir d'aquests concerts tindrà també l'oportunitat de conèixer de prop les causes que defensa Amnistia Internacional a casa nostra, així com de fer una aportació econòmica a l'organització. A l'hora de comprar els abonaments del festival s'ofereix la possibilitat de fer un donatiu de 2 euros, que es destinaran a la lluita a favor dels drets humans.

Els drets econòmics, socials i culturals a Catalunya

AI denuncia que les mesures governamentals d'ajustament han afeblit l'educació, la salut, el treball i la cultura i insta les autoritats a no utilitzar la crisi econòmica per desmantellar els drets econòmics, socials i culturals, amb la presa de decisions que impacten sobre les persones més vulnerables.

Les actituds racistes també preocupen a AI i demana a les autoritats que els discursos d'odi contra les persones i minories d'orígens diversos no quedin impunes.

Amnistia Internacional exigeix també més protecció per les dones víctimes de violència de gènere, concretada en atenció personalitzada assegurada i resposta judicial efectiva.

Un altre problema que preocupa a AI és l'acompliment de la normativa vigent dels agents policials, sobre identificacions a les manifestacions i sobre l'ús dels dispositius de control "no letals", com les pilotes de goma.

Totes aquestes lluites es donaran a conèixer al Festival Cruïlla, on la música i la defensa dels drets humans aniran de la mà.

Afegeix un comentari nou