Amnistia Internacional rebutja la política discriminatòria de Trump a les persones refugiades

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
Campanya No Hate No Fear d'Amnistia Internacional. Font: Amnistia Internacional
Campanya No Hate No Fear d'Amnistia Internacional.
Campanya No Hate No Fear d'Amnistia Internacional. Font: Amnistia Internacional
AI enviarà 40.000 firmes al Congrés dels EUA per protegir els drets de les persones refugiades.
Campanya No Hate No Fear d'Amnistia Internacional. Font: Amnistia Internacional
Al Cruïlla hi haurà una Estàtua de Llibertat humana.
Trump va signar una Llei discriminatòria amb les persones refugiades. Font: Amnistia Internacional
Trump va signar una Llei discriminatòria amb les persones refugiades.
 Font:
Dani Vilaró, responsable de Comunicació d'Amnistia Internacional Catalunya.

Amnistia Internacional rebutja la política discriminatòria de Trump a les persones refugiades

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

En el marc del Festival Cruïlla, Amnistia Internacional recollirà firmes per frenar la nova llei de Trump contra les persones refugiades.

"No Hate No Fear" és l'acció que Amnistia Internacional, col·laborador especial del Festival Cruïlla, difondrà durant els tres dies del certamen musical (7, 8 i 9 de juliol) al Parc del Fòrum de Barcelona. La campanya vol aconseguir 40.000 firmes per rebutjar polítiques discriminatòries a lespersones refugiades. L'objectiu és adreçar-les als i les congressistes dels Estats Units, per a que legislin i frenin les polítiques contràries als drets humans impulsades per l'Administració Trump, en especial, les relatives al veto migratori i les restriccions a l'arribada de més persones refugiades al país. L'Administració Trump ha intentat posar en pràctica mesures que prohibeixen l'entrada als Estats Units de nombroses persones procedents de països de majoria musulmana, entre els quals l'Iran, Líbia, Síria, Somàlia, Sudan i el Iemen. "Farem fotografies als i les assistents amb missatges de la campanya i també amb una Estàtua de la Llibertat humana", segons Dani Vilaró, responsable de Comunicació d'Amnistia Internacional Catalunya.

Dani Vilaró: "Les persones que fugen d'un conflicte, la violència o la persecució no són cap amenaça: són persones que necessiten protecció internacional i a més, hi tenen dret".

És una mesura que fins ara ha estat aturada pels Tribunals nord-americans, però que només pot ser anul·lada definitivament amb mesures legislatives, "és per això que ens adrecem als legisladors nord-americans". "Des d'Amnistia Internacional volem recordar que les persones que fugen d'un conflicte, la violència o la persecució no són ca amenaça: són persones que necessiten protecció internacional i a més hi tenen dret", segons Vilaró.


Recollida de firmes antitrumpista

Més de 30.000 persones ja han donat suport a la campanya que diu "no" a la nova Llei de Trump contra les persones refugiades. Amnistia Inernacional s'ha marcat d'arribar a les 40.000 el més aviat possible per mostrar al Congrés nord-americà el gran suport mundial que existeix cap a les persones refugiades i contra la discriminació. La denúncia emergeix el dia abans que entrés en vigència la nova ordre executiva del president dels Estats Unit, Donald Trump, quan un jutge federal la va bloquejar. Aquesta decisió judicila ha suposat una mica d'alè per a les milers de persones que es veuen afectades, especialment de sis països de majoria musulmana. Malgrat tot, fins que l'ordre no sigui anul·lada, la incertesa es manté. Per a protegir a les persones refugiades de qualsevol país, la campanya demana a Trump que deixi d'abusar del seu poder, que respecti els compromisos dels Estats Units amb les persones refugiades i posi fi a la discriminatòria prohibició de viatjar. Es pot signar en aquest enllaç.

El Festival Cruïlla, amb les persones més vulnerables

El Festival Cruïlla marca un perfil solidari a cada nova edició amb la cabuda de campanyes impulsades des d'ONG o entitats solidàries: “La fam no fa vacances” (2013, Fundació Banc dels Aliments); "Taps per al Nacho" (2014, ASDENT); "No més morts al mar #SOSEurope" (2015, Amnistia Internacional); "Dóna la cara pels drets humans" (2016, Amnistia Internacional). Per a Amnistia, el certamen permet la presència i difusió de l'activisme: "Les nostres propostes i campanyes sempre són molt ben rebudes. Ser al festival ens permet arribar a molta gent en dos dies, hi fem molta feina!", afirma Vilaró. Des d'AI Catalunya, aquesta possibilitat facilita la interlocució i sensibilització sobre els drets humans amb les i els assistents i recollir suports a les campanyes específiques. "També s'apropa gent que vol més informació de l'organització i s'informa de com pot col·laborar, i alguns socis i sòcies que ens veuen i aprofiten per fer-nos algun suggeriment, comentari, queixa".

Afegeix un comentari nou