Apropa Cultura celebra la 4a Setmana Apropa

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
Una de les activitats vinculades a Apropa Cultura Font: Apropa Cultura
Una de les activitats vinculades a Apropa Cultura

Apropa Cultura celebra la 4a Setmana Apropa

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

La comunitat social arriba amb els deures fets: més d'un centenar d'espais adherits, i 216.000 persones usuàries beneficiats.

Tal com remarca la consellera de Cultura, Laura Borràs, l'Apropa Cultura, una iniciativa que fa dotze anys que funciona i de la qual vam parlar fa unes setmanes a Xarxanet, "ens fa més lliures, ens fa millors". La setmana passada, aquesta iniciativa que obre una porta a la cultura inclusiva, va cloure la 4a Setmana Apropa, que es va celebrar del 22 al 28 d'octubre.Apropa arribava a aquesta quarta edició amb un registre assolit: més de 100 equipaments adherits a la seva xarxa: teatres, auditoris, festivals, espais singulars i museus d'arreu de Catalunya. A banda de tot el conjunt d'activitats desenvolupades en el marc de tota aquesta xarxa, durant aquesta setmana també es van celebrar les 'Cruïlles Apropa', un intercanvi d'experiències entre entitats socials i equipaments. Així, hom podia trobar encreuaments com ara el Teatre Nacional de Catalunya amb la Fundació ADSIS, el Palau de la Música Catalana amb el Club Social Les Corts, o el Park Güell amb la Fundació Bayt Al Thaqafa, entre d'altres.

Apropa Cultura és una iniciativa de lleure cultural inclusiu per a les entitats socials. El programa neix l'any 2006 amb la voluntat de millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat i fomentar l'accés a la cultura i a l'oci inclusiu. Des de l'any de la seva fundació, el 2006, fins a la celebració de la Setmana Apropa, fa uns dies, la comunitat social ha aconseguit, a banda de fer créixer la xarxa fins al centenar d'adhesions, que 216.000 persones usuàries se n'hagin pogut beneficiar.

Afegeix un comentari nou