Arriben les 48es Jornades Internacionals folklòriques de Catalunya

LaviniaNext
Autor/a: 
Alba Marino
Les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya van néixer amb l’objectiu de cohesionar les cultures del món i la catalana  Font: Adifolk
Les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya van néixer amb l’objectiu de cohesionar les cultures del món i la catalana Font: Adifolk
El festival se celebrarà del 4 al 10 de setembre i serà itinerant per ciutats de Catalunya. Font: Adifolk
El festival se celebrarà del 4 al 10 de setembre i serà itinerant per ciutats de Catalunya. Font: Adifolk
des d’Adifolk esperen poder continuar celebrant el festival i arribar als 50 anys. Font: Adifolk
des d’Adifolk esperen poder continuar celebrant el festival i arribar als 50 anys. Font: Adifolk

Arriben les 48es Jornades Internacionals folklòriques de Catalunya

Autor/a: 
Alba Marino
LaviniaNext

Resum: 

Adifolk no falla a la seva cita anual i porta una nova edició del festival que acollirà grups de dansa internacionals per mostrar les cultures del món en diferents ciutats de Catalunya.

Amb l’objectiu de cohesionar les cultures del món i la catalana, van néixer fa 48 anys les Jornades Internacionals Folklòriques (JIF) de Catalunya. Des que es va fundar s’ha treballat ininterrompudament per portar danses de diferents cultures del món a la terra.

El festival se celebrarà del 4 al 10 de setembre i serà itinerant per ciutats de Catalunya. Peramola, Les Borges Blanques, Ripoll, Santa Maria de Palautordera, Rajadell, Montblanc, Calella, Arenys de Mar, Barcelona i Hospitalet del Llobregat són les deu ciutats que acolliran la festivitat. “Intentem que les quatre demarcacions estiguin representades”, detalla el president d’Adifolk, Iván Besora.

Inicialment, l’esdeveniment va començar íntegrament a Barcelona però amb els anys es va consolidar a tota la comunitat. Des de l’entitat, anualment, ofereixen a tot Catalunya l’activitat i són les poblacions les que ho demanen per incloure-la al seu cicle festiu. Intenten donar respostes a totes, però enguany, s’ha reduït el nombre de participants a causa de la Covid-19, que ha fet que el recorregut i la durada siguin més curts.

Cartell 48es JIF de Catalunya

Amb la situació sanitària, la majoria de municipis han apostat pels actes a l’aire lliure per poder tenir aforaments més amplis i respectar la distància de seguretat. “Esperem que no empitjori la situació pel bé de la salut de tothom i per poder mantenir el festival”, comenta Besora.

El gran festival folklore a Catalunya

El creixement de les JIF ha aconseguit el reconeixement de les diputacions i de la Generalitat. Els grups internacionals són rebuts cada any al Palau de la Generalitat i al Parlament de Catalunya. Enguany, la rebuda institucional tindrà lloc el 7 de setembre.

Equador, Croàcia, Colòmbia, Perú i Illa de Pasqua són els països internacionals convidats aquest any. Tot i que sempre intenten que hi hagi varietat dels continents, la Covid-19 ha complicat aquesta tasca i s’ha lluitat per la supervivència del festival.

Amb el bon funcionament d’aquests anys, des d’Adifolk esperen poder continuar celebrant el festival i arribar als cinquanta anys per “gaudir d’un acte especial. Ja hi ha hagut pluja d’idees i la creació d’una comissió. Estem amb la il·lusió del compte enrere”, explica el president.

Afegeix un comentari nou