Artistes en moviment per refrescar la calor d'un juliol farcit de festivals

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
 Font:
L'artista francesa ZAZ és una de les protagonistes del Cruïlla
 Font:
La baixada de falles de Taüll és una de les més espectaculars del país, també per la bellesa de l'entorn
 Font:
Una de les edicions anteriors del Say it Loud al Pati

Artistes en moviment per refrescar la calor d'un juliol farcit de festivals

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Com pertoca a l'època en la qual ens trobem, els festivals musicals són la nota predominant dintre de tota l'amalgama d'activitats culturals, tradicionals i solidàries dels mesos d'estiu.

Nits de música que ajuden a passar la calor, tradicions amb flames que travessen els pirineus... l'estiu és l'època de l'any més fructífera per la música en directe i el festivals més solidaris d'arreu del país. Aquí en tenim una bona mostra!

Festival Cruïlla (del 3 al 6 de juliol al Parc del Fòrum de Barcelona)

El Festival Cruïlla és un certamen musical implicat amb el tercer sector. De fet, els abonaments de les entrades incorporen un donatiu per la Fundació Open Arms. El Cruïlla col·labora amb Amnistia Internacional, FETS (Finançament Ètic i Solidari), Greenpeace, Oxfam Intermón, Som Energia, Som Nit (Creu Roja Juvenil), Sant Joan de Déu Solidaritat, Òmnium i Vote From Abroad.

Girona en moviment (Girona, 4 de juliol)

La Fundació Oncolliga Girona i l’Associació Cultural David Rodríguez organitzen la segona edició del festival de dansa benèfic ‘Girona en moviment’ del 4 al 7 de juliol. Al llarg d’aquests dies la ciutat oferirà espectacles de dansa de primer nivell i de producció pròpia. El festival té com a objectiu apropar al públic gironí l’art de la dansa i el talent de professionals ballarins catalans i internacionals i, alhora, recollir fons per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines i les seves famílies.

Poesia i + (Maresme, 4 al 14 de juliol)

La Fundació Palau torna a injectar droga poètica a les nostres venes amb un festival treballat, el Poesia i +, que comença a adquirir el prestigi necessari per esdevenir un referent a nivell de Catalunya. La seva principal peculiaritat: els escenaris. Ben treballats, en indrets força idíl·lics, conviden a enamorar-se de la poesia que sona.

Cloenda Cryptshow (Badalona, 5 de juliol)

Els dies 4 i 5 de juliol es clou el festival -que ha començat la setmana anterior, de terror, fantasia i ciència ficció. El Cryptshow vol reivindicar els valors artístics i culturals del gènere, promoure i donar suport a artistes novells, treure a la llum el treball d'autors que han estat oblidats per la premsa i la indústria i agitar l'activitat cultural de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Festival Pingüí (Flix, 6 de juliol)

La cinquena edició del festival de pingüins estiuencs sense ànim de lucre repeteix l’escenari del recinte de les piscines de Flix. Los Tiki Phantoms, Mareta Bufona, Intana, Aliment, Vàlius, Heather, los Morenos de Mallorca, Koalas en el Árbol i Tiramisú DJs, conformen el cartell d’aquesta edició en la qual, com diuen els seus organitzadors, tampoc hi faltaran els pingüins!

Falles als Pirineus (Erill la Vall i Taüll, 6 i 19 de juliol)

Al món rural les festes populars estan íntimament lligades als cicles agraris i solars. Arrencar el foc, símbol del sol, de la muntanya i baixar-lo cap al poble serveix per purificar els camps i els boscos, purificar la població i preservar-la dels mals esperits. Hom té l’oportunitat de presenciar encara una d’aquestes baixades els dies 6 de juliol a Erill la Vall i el 19 a Taüll, en un entorn espectacular.

Say it loud al Pati! (Nou Barris, Barcelona - 6 i 7 de juliol)

El festival Say It Loud és un cicle de música i cultura afroamericana que se celebra durant el mes d’octubre a diversos equipaments públics de la ciutat. Enguany el cicle L’Estiu, al Pati! ofereix una edició d’estiu amb la mateixa filosofia i qualitat de propostes musicals. Un cap de setmana ple de música intergeneracional d’orígens i gèneres ben diversos.

Riubombori 2019 (7 de juliol, l’Espluga de Francolí)

El Riubombori 2018 es tornarà a emplaçar als Jardins dels Francolins, de l’Espluga, com ja s’ha fet en anteriors edicions. L’entorn natural serà l’escenari de músics i artistes que oferiran les seves propostes al públic assistent. També destaca per ser un espai que dóna a conèixer els productes del territori, oferint un servei de barra i de sopar, amb productes de proximitat i ecològics, cervesa artesana i vins de la Denominació d’Origen Conca de Barberà, com a alternativa de consum.

Ex Abrupto - Festival 2019 (Moià, 13 de juliol)

Diverses disciplines es podran veure al Festival Ex Abrupto de Moià, a la nova comarca del Moianès: pintura, il·lustració, escultura, video-art, fotografia, performances, dansa contemporània, arts sonores i música experimental. També comptarà amb la participació de nombrosos creadors tan locals, com nacionals com internacionals i que s’ha organitzat conjuntament amb el Restaurant Les Voltes de Moià.

Afegeix un comentari nou