Bach a l'abast

Associació Cor Ciutat de Mataró
Autor/a: 
Cor Ciutat de Mataró
 Font: Clara March
Font: Clara March

Bach a l'abast

Autor/a: 
Cor Ciutat de Mataró
Associació Cor Ciutat de Mataró

Resum: 

El Cor Ciutat de Mataró proposa un concert-conferència amb Joan Vives, presentador de Catalunya Música, per explicar i acostar la música de Bach.

Els motets de Bach són unes obres relativament breus però d'una gran complexitat. Bach va escriure els motets en un moment en que ja no s'utilitzaven i ho va fer perquè, a diferència d'altres formats, com les cantates, en els motets podia jugar amb tot un ventall de girs musicals que li permetien acompanyar i explicar el text que volia transmetre.

La seva obra, però, avui ens pot semblar llunyana i, a vegades, complicada. És per això que el Cor Ciutat de Mataró aposta per una proposta didàctica, en què en Joan Vives farà explicacions sobre el context històric dels motets, com estan escrits, el significat de la paraula que Bach hi expressa i com l'acompanya d'unes o unes altres formes musicals perquè les emocions que Bach volia transmetre (la por, la confiança i com l'ésser humà se sent davant la vida i la mort) arribin a l'oient.

Amb aquesta proposta, el Cor Ciutat de Mataró pretén acostar la música barroca al públic, sense les barreres d'haver pogut rebre o no formació musical. El programa va ser estrenat el passat mes de novembre a Mataró. El proper concert-conferència serà a l'Auditori Municipal de Terrassa, dins el cicle Músiques del Cor, el proper 23 de febrer a les 19.30 hores.

Enllaç a l'entrevista a Jordi Lluch a El Submarí

Afegeix un comentari nou