Badalona, capital cultural catalana al 2010

Badalona, capital cultural catalana al 2010

Resum: 

Badalona es converteix aquest 2010 en la capital de la cultura catalana amb la intenció d'agrupar la diversitat cultural de la ciutat, projectar-la a l'exterior i, sobretot, donar a conéixer una oferta cultural que viu a l'ombra de Barcelona.

La Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior.

La ciutat de Badalana inaugurarà oficialment la seva capitalitat de la cultura catalana el 30 de gener. A més de potenciar la cultura i el patrimoni intrínsec, Badalona acollirà durant el 2010 unes setanta propostes de nova creació sorgides en un procés participatiu en el que han estat presents les entitats culturals badalonines. Aquestes propostes es van dividir en diferents àmbits de treball per elaborar una programació amb una gran quantitat d'actes gratuïts que es duran a terme en els teatres, centres cívics o poliesportius i que a partir de la primavera i durant tot l'estiu irrompran als carrers de Badalona. Des de l’Ajuntament es veu la capitalitat com una eina de cohesió cultural que augmenti el valor de la cultura i el patrimoni badalonins.

Per a més informació podeu consultra el web Badalona 2010

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou