Ballem a casa o al balcó, però ballem sense parar
Comparteix
L'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya llança una campanya que anima tothom a moure el cos i a compartir les imatges a les xarxes socials.
El pròxim 29 d'abril se celebra el Dia Internacional de la Dansa (DID) i, donades les circumstàncies, els ballarins i ballarines d'arreu no podran sortir als carrers i a les places a celebrar el seu dia, com cada any.
No obstant això, l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APDC) vol que la jornada d'enguany sigui especial: ha llançat la campanya #BallemaCasaDID20 amb l'objectiu de visibilitzar el valor del moviment, el cos i el ball, especialment en temps com aquest.
Buscar una música, posar el cos en marxa, moure'l, muntar una coreografia, improvisar en parella, ballar sols o en multitud, però celebrar el DID des de casa i amb la complicitat de totes aquelles persones que s'hi vulguin sumar. "Volem fer pinya en un moment en què ho necessitem tant", detallen des de l'associació, alhora que animen professionals, amateurs, infants, joves i grans a fer visible el seu ball.
Amb aquesta iniciativa, l'APDC vol sumar complicitats i ser partícips d'aquesta onada audiovisual que ha sorgit arran de l'obligat confinament de tots i totes per l'amenaça del Covid-19. Entre els seus objectius està el de donar importància al cos, ara que cada petit moviment compta i es fa més necessari que mai.
La campanya s'allarga durant tot l'abril, així que tohom que vulgui participar-hi pot publicar al llarg de tot el mes el seu vídeo ballant amb el hashtag creat per a l'ocasió. D'aquesta manera, l'associació ho podrà compartir des dels seus perfils a les xarxes socials.
Reivindicar el moviment quotidià
A un escrit publicat al web de l'APDG amb motiu de la celebració, la Montse Olzet, gestora cultural i crítica, anima a participar donant protagonisme al moviment natural de cada dia: "aquestes accions quotidianes són dansa, són moviment", afirma. Es refereix a canviar la mirada per convertir-nos, en aquests dies de confinament, en éssers més creatius capaços de veure en les anades i vingudes un moviment que s'expressa, que té un valor.
L'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya es va crear el 1987 i és una entitat sense ànim de lucre. Amb 450 socis, la seva missió principal és "cohesionar i enfortir el sector de la dansa en general, per tal d'augmentar el prestigi de la professió i fomentar una major presència i reconeixement de la dansa a la societat". Però també treballa amb una vessant força reivindicativa: "defensem els interessos dels professionals de la dansa per millorar les seves condicions laborals", detallen des de l'associació.
Afegeix un nou comentari