Benvinguts, passeu, passeu... al nou portal de RodaMots

 Font:
Font:

Benvinguts, passeu, passeu... al nou portal de RodaMots

Resum: 

Amb aquesta al·lusió a la cançó de Jaume Sisa, el projecte RodaMots et convida a visitar la seva nova plataforma web, que inclou més de 3.500 mots i obre les portes a la participació.

Des de fa 16 anys, moltes persones reben cada dia un mot o una expressió a la seva bústia de correu electrònic, tot explicant el seu significat i aprofundint en el seu origen, amb exemples i passatges de llibres on surt aquella paraula. Es tracta del butlletí "Cada dia un mot" i el remitent és la iniciativa RodaMots, que forma part de la Xarxa de Mots, una associació sense ànim de lucre dedicada a la promoció de la llengua i la literatura a través d'Internet.

L'expressió que han rebut avui, 9 de març, els més de 25.000 subscriptors de "Cada dia un mot" ha estat "Benvinguts, passeu, passeu...". Amb aquesta frase de la cançó de Jaume Sisa "Qualsevol nit pot sortir el sol", conviden els subscriptors a visitar el nou portal web rodamots.cat, que acaben d'activar avui mateix. Expliquen que la nova plana web és fruit de "molts mesos de treball" i que hi han abocat "molta il·lusió".

3.500 mots i obert a la participació

La plataforma recull l'antiga base de dades, amb més de 3.500 mots i molt de material addicional. Per tant, els/les internautes hi poden tenir accés a totes les paraules i expressions que ha treballat RodaMots fins al moment. L'arxiu es pot consultar filtrant per diferents criteris: Alfabètic, cronològic, per autors i per temes.

Expliquen que l'adaptació al nou entorn "ha estat força complexa" i demanen la col·laboració dels usuaris per anar resolent aquests problemes. Així, les persones que detectin algun error, el poden comunicar a través d'aquest formulari.

Es tracta d'un portal responsiu, és a dir, es pot veure amb comoditat des de qualsevol navegador i dispositiu electrònic, i ofereix l'opció de fer comentaris als mots, cosa que al portal antic no era possible.

La plataforma web i el butlletí són dues de les maneres en què el públic pot anar coneixent paraules i expressions catalanes i/o aprofundint en aquestes. Una altra és a través de la xarxa de mocroblogging Twitter, ja que, amb el compte @rodamots també es fan ressò dels mots de cada dia.

Afegeix un comentari nou