El festival de narració oral Munt de Mots s'adapta amb la meitat de les activitats en format virtual
Comparteix
El narrador oral i organitzador del festival, Rubén Martínez, assegura que per a les activitats presencials es contemplen alternatives en cas que es vegin afectades per les possibles restriccions als diversos espais on se celebren.
"Hi havia una vegada" són les quatre paraules màgiques que fa que de sobte aquelles persones que les escolten, siguin adults o infants, s'apropin a qui les diu per viatjar a través de les seves paraules a un món fantàstic, llunyà i ple d'aventures. És la màgia de la narració oral, la mateixa que durant cinc dies, del 19 al 24 d'octubre, estarà present a diversos espais de la ciutat de Barcelona, Cardedeu i Gavà, així com de forma telemàtica, gràcies al festival de narració oral de Barcelona Munt de Mots.
L'onzena edició del festival organitzat per l'Associació Munt de Paraules comptarà enguany amb més de trenta activitats, entre sessions infantils, per a adults, maratons, tallers, conferències i micros oberts, en format presencial, però també virtual. La situació actual ha fet que l'organització adapti la programació, tal com han fet altres festivals, per poder celebrar les activitats de forma segura, sense oblidar la presencialitat, tant necessària en la narració oral.
"Aquesta és una de les novetats de l'edició d'aquest any. Tot i que ja veníem utilitzant l'streaming en anteriors edicions, enguany, per primera vegada, el nombre d'activitats virtuals serà gairebé el mateix que de presencials. Serà un festival mixt", assegura Rubén Martínez, narrador oral, director i organitzador del festival. Les activitats en línia podran gaudir-se en els espais del Festival a Facebook i a Youtube. A més, diverses sessions per a adults es transmetran en viu a l'Instragram de Biblioteques de Barcelona.
11è Festival de Narració Oral de Barcelona,
— Festival MuntdeMots (@muntdemots) October 14, 2020
Munt de Mots 2020.
Tota la programació a https://t.co/CPM6UX94FE
Tot i que la situació semblava que s'estabilitzava, les darreres xifres han fet que des del Govern de la Generalitat es decretessin els tancaments de bars i restaurants, una mesura que afecta a alguna de les activitats del programa del festival. Tot i que encara no hi ha una decissió presa des de l'organització del festival per aquests casos concrets, asseguren que contemplen un pla alternatiu i que la intenció no és tombar activitats, sinó migrar-les al virtual en la mesura del possible.
En tot cas, en les activitats presencials que es puguin celebrar se segurian les mesures sanitàries de rigor, com ara l'obligatorietat de l’ús de mascaretes en els llocs tancats i el distanciament físic. Per assistir als espectacles farà falta fer reserva, ja que hi ha aforament limitat.
Si voleu conèixer les darreres novetats sobre els possibles canvis que es poden produir en la celebració de les activitats del festival, les podreu trobar al seu web.
Contes d'arreu del món
"Els contes han sobreviscut als mil·lennis perquè tenen un mitjà de transmissió molt efectiu: de boca a oïda. És així com han passat de civilització a civilització, saltant d'oceà en oceà, de segle en segle, d'idioma en idioma, de cor a cor". D'aquesta manera ens explica el narrador oral Rubén Martínez la importància dels contes i els salts que fan des de llocs molt llunyans.
En l'onzena edició, a banda de grups i narradors orals de Catalunya, també hi participaran, en la majoria de casos de forma virtual, narradors del Brasil, Xile, Veneçuela, País Basc i Madrid, entre d'altres.
Les activitats presencials es duran a terme en Centres Cívics de Barcelona, Biblioteques de Barcelona, Casa Amèrica Catalunya, Ateneu Roig, Espai Veïnal Calàbria 66, La Casa dels Contes, a Barcelona; al Pla de la Calma, a Cardedeu; i la llibreria Tres Paraguas i Biblioteca Josep Soler, a Gavà.
Pots veure tota la programació en aquest enllaç.
Afegeix un nou comentari