El Projecte 4vents rep el 30è Premi a la Normalització Lingüística i Cultural de l’ADAC
Comparteix
L’Ateneu d’Acció Cultural (ADAC) guardona cada any les persones i entitats que defensen la llengua i cultura catalanes.
El divendres 3 de juny es va celebrar a Girona l’acte de lliurament dels Premis a la Normalització Lingüística i Cultural que atorga l’Ateneu d’Acció Cultural (ADAC) com a reconeixement a persones i entitats que es distingeixen per la defensa i difusió de la llengua i cultura catalanes.
El Projecte 4vents va ser l’entitat guanyadora d’aquesta trentena edició dels premis de l’ADAC a la Normalització, fruit d’una votació popular que va recolzar la seva nominació. Aquest projecte reafirma els vincles entre les associacions escoltes de Catalunya, Menorca, Mallorca, País Valencià i l’Alguer.
A l’acte, que va tenir lloc a l’Auditori Josep Irla de Girona, dos representats del Consell de 4vents van ser els encarregats de recollir el premi, en nom de totes les entitats escoltes implicades en el Projecte. En la seva breu intervenció, els escoltes van poder explicar els orígens i els principals objectius del projecte i van exposar la necessitat de continuar enfortint els lligams entre els escoltes i les guies dels territoris de parla catalana.
Al llarg de la vetllada es van fer altres reconeixements, entre els quals va destacar el lliurament del premi individual a la ninotaire Pilarín Bayés. Aprofitant l’ocasió, Pilarín Bayés, il·lustradora de la ‘Petita Història de Mossèn Batlle i l’escoltisme’, va signar un exemplar del llibre, amb una bonica dedicatòria personalitzada que quedarà a disposició de tot el moviment escolta a la Biblioteca de Can Cadena, l’oficina de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.
El Projecte 4vents
4vents és un projecte de col·laboració entre les associacions escoltes de Catalunya, Menorca, Mallorca, País Valencià i l’Alguer. El formen escoltes i guies units per un mateix context cultural, compartint llengua, història i tradició. A través d’aquest vincle, 4vents reforça les relacions existents entre aquestes entitats i aprofundeix en els aspectes comuns. D’aquesta manera enforteix el treball que fa cada una de les associacions en el seu territori, buscant sinèrgies i potenciant les característiques culturals, lingüístiques i metodològiques que comparteixen per poder desenvolupar accions de major qualitat.
Concretament, les entitats que en formen part són Minyons Escoltes Guies de Catalunya (MEG), Escoltes de Menorca (EM), el Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca (MEGM), Escoltes i Guies de Mallorca (EGM), la Federació d’Escoltisme Valencià (FEV) i Escoltes i Guies de l'Alguer (EGA).
Afegeix un nou comentari