El sector de les arts escèniques reclama un rescat i un pla de recuperació artística

LaviniaNext
Autor/a: 
Carlos Faneca
La celebració del Dia Internacional de la dansa continuarà de forma telemàtica. Font: CC
La celebració del Dia Internacional de la dansa continuarà de forma telemàtica. Font: CC
El 29 d'abril se celebra el Dia Internacional de la Dansa Font: CC0
El 29 d'abril se celebra el Dia Internacional de la Dansa Font: CC0
Agnés Sales i Héctor Plaza al HOP Festival 2019 Font: HOP Festival
Agnés Sales i Héctor Plaza al HOP Festival 2019 Font: HOP Festival

El sector de les arts escèniques reclama un rescat i un pla de recuperació artística

Autor/a: 
Carlos Faneca
LaviniaNext

Resum: 

L'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) reivindicarà la dansa amb un brindis col·lectiu, la lectura del manifest i actuacions en directe, tot de forma telemàtica.

Davant la proximitat de la celebració del Dia Internacional de la Dansa, l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), juntament amb la resta d’associacions del sector de les arts escèniques, reclamen a les administracions catalanes i espanyoles que ofereixin un rescat i un pla de recuperació artística en condicions per contrarestar l'afectació que està tenint la Covid-19 en el sector.

Tal com assenyalen des de l'entitat de caràcter sindical, el sector demana un ampli programa d'accions en àmbits com la contractació pública i altres relacionades amb la Seguretat Social, el finançament empresarial, les subvencions públiques, els impostos i altres encaminades al desenvolupament del sector. L'APdC creu que teatres i centres de formació de dansa no podran obrir fins a finals d’any, "sent optimistes", el que comportarà que el 80% de l'activitat econòmica del 2020 es vegi afectada.

Quant a les actuacions suspeses, demanen que siguin ajornades, no cancel·lades, i que s’efectuï el pagament anticipat de com a mínim una part d’aquestes funcions no realitzades, així com l'execució íntegra del pressupost de despesa en arts escèniques consignat per part de les diferents administracions públiques per l'exercici 2020.

Les demandes també inclouen un pla de rellançament de l'activitat durant la recuperació de la normalitat. "Serà imprescindible un pla enfocat a la captació i fidelització de públics, amb suport a la creació, el desenvolupament de circuits i l’increment pressupostari de suport a les Arts Escèniques i la Música", assenyalen des de l'entitat.

Per poder recaptar informació exacta sobre l'afectació de l'estat d'alarma en el sector de la dansa, l'APdC ha posat a disposició de les entitats un formulari per les dades de totes les activitats cancel·lades per la crisi sanitària. A través d'aquest enllaç podreu accedir al formulari.

Celebració del Dia Internacional de la Dansa

Les circumstàncies provocades per l'estat d'alarma fan que el Dia Internacional de la Dansa, que se celebra el 29 d'abril, s'hagi de celebrar d'una manera diferent de la dels anys anteriors. L'APdC, que durant aquest mes ha llançat la campanya #BallemaCasaDID20 amb l'objectiu de visibilitzar el valor del moviment, el cos i el ball, i demanant, a tothom que s'animi, a publicar a les xarxes socials un vídeo ballant amb aquest hashtag creat per a l'ocasió. De moment ja s'han compartit més de 200 vídeos.

El plat fort, però, es viurà el mateix dia 29 d'abril. L'entitat ha convidat al sector a un brindis col·lectiu en línia, a través de l'aplicació Zoom. La celebració es farà a partir de les 19 h, quan es farà la lectura del manifest, enguany escrit per la gestora i crítica de dansa Montse Otzet, així com l'actuació en directe del músic i cantant Nacho Melús. T'hi podràs afegir a l'esdeveniment a través d'aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou