Els 20 anys de la Garrinada d’Argentona combinen festa i solidaritat

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Júlia Hinojo
Ubunti Experiences és una entitat local d'Argentona que recaptarà fons a través d'un 3x3 de bàsquet a la Garrinada. Font: Ubunti Experiences. Font: Ubunti Experiences
Ubunti Experiences és una entitat local d'Argentona que recaptarà fons a través d'un 3x3 de bàsquet a la Garrinada. Font: Ubunti Experiences.
La Garrinada és la festa major feta pel jovent d'Argentona. Font: Arnau Carbonell Vidal.  Font: Arnau Carbonell Vidal.
La Garrinada és la festa major feta pel jovent d'Argentona. Font: Arnau Carbonell Vidal.

Els 20 anys de la Garrinada d’Argentona combinen festa i solidaritat

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

El concert gratuït d’Oques grasses és un dels plats forts de la festa "més porca" de l'any, que se celebra del 4 al 6 d’agost de la mà del jovent del municipi.

Els esforços i l’empenta altruista del jovent d’Argentona faran possible la 20a edició de la Garrinada, la festa dels i les joves d’aquest municipi del Maresme. Del 4 al 6 d’agost es veurà el resultat d’un any d’assemblees obertes i participatives, d’assajos i preparatius.

Aquesta festa està feta per joves, però pensada per a tothom. Joves, famílies, infants, veïns i veïnes d’Argentona, habitants d’altres municipis... La Garrinada acull tot tipus de públic.

El concert gratuït d’Oques Grasses el 5 d’agost fa preveure que aquest any hi hagi encara més visitants de fora d’Argentona, atrets per l’experiència de veure el que es considera el grup català de l’estiu.

El cartell musical també inclou noms molt coneguts com Mafalda i Ebri Knight, que actuaran el 6 d’agost, i Tremenda Jauría, que tocaran el dia 4.

Captació de fons per a una ONG local

Una de les novetats del programa d’enguany és la seva vessant solidària. El tradicional 3x3 de bàsquet serà, aquest any, una activitat que donarà suport a Ubuntu Experience, una ONG d’Argentona fundada l’any passat.

Participar al 3x3 costarà 3 euros per persona. El que es recapti anirà a finançar els projectes de l’entitat local, centrada en iniciatives de cooperació pel desenvolupament a diversos països de l’Àfrica.

Tots els projectes solidaris d’Ubuntu Experience estan vinculades d’alguna manera a l’esport, una eina que consideren integradora i de transmissió de valors molt útil. “No entén de llengües, colors o sexe”, explica un dels fundadors, Xavier Rodríguez.

Campus de bàsquet a Dakar

Actualment, l’entitat està centrant els esforços en una iniciativa a Dakar, on volen organitzar diversos campus de bàsquet col·laborant amb cinc clubs locals. “Volem utilitzar el bàsquet com a eina per arribar a tots aquells punts on puguem aportar una ajuda”, apunta el portaveu de l’assocaició.

“Aportarem roba de bàsquet i material als clubs on a anem, a banda de diversió per a tots els jugadors que puguem”, assegura Rodríguez.

Afegeix un comentari nou