Els Castellers de la Vila de Gràcia formen als seus homòlegs canadencs

 Font:
Font:

Els Castellers de la Vila de Gràcia formen als seus homòlegs canadencs

Resum: 

El cap de colla dels Castellers de la Vila de Gràcia, Ferran Pons, s’ha traslladat aquesta setmana al Quebec per formar a la colla homòloga del Canadà. L’objectiu d’aquesta estada de quinze dies és perfeccionar les tècniques i les formes de construcció de l’estructura dels castells a través de l’experiència dels graciencs.

La colla canadenca rebrà sis sessions de formació sobre com organitzar i desenvolupar els assajos. Fins al moment, una vintena de castellers han participat als tallers, una xifra molt per sota del que es necessitaria per fer un bon castell.

No veuen els castells com un fet social, com es veu a Catalunya, i ho hauran d'anar canviant, afirma Pons. La manca de tradició al continent també dificulta que es puguin organitzar diades castelleres per Canadà de manera periòdica, perfeccionar les tècniques i mesurar les seves forces amb altres colles.

La colla castellera del Quebec, anomenada col·loquialment Castellers de Nord Amèrica, va ser creada l’any 2007 per Serge Mainville, un canadenc que havia format part dels Castellers de la Vila de Gràcia durant la seva estada a Catalunya.

Afegeix un comentari nou