Els castellers universitaris demostren creure en la CCCC

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:

Els castellers universitaris demostren creure en la CCCC

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Dues colles castelleres universitàries més van sol·licitar l’admissió a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya a finals del curs passat. D’aquesta manera, ja són cinc les associacions universitàries que formen part de l’entitat i tan sols dues se’n mantenen fora.

La temporada castellera universitària ja ha començat i ho fa amb algunes novetats. A finals de curs, dues colles universitàries (Arreplegats de la Zona Universitària i Xoriguers de la UdG) van entrar a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), sumant-se així a les tres que ja en formaven part.

El 2008, els Ganàpies de la UAB van ser els primers en prendre la decisió de demanar el permís per formar part de la CCCC. L’associació, pionera també pel que fa a l’aparició de les colles castelleres universitàries, va sol·licitar l’admissió atreta en gran mesura pel sistema de pòlisses que ofereix l’entitat. De fet, un dels objectius de la CCCC és precisament aquest, garantir una cobertura adequada pel que fa als riscs que pot comportar l’activitat castellera.

Durant molt temps, algunes colles castelleres universitàries s’havien mostrat reticents a formar part de l’entitat al·legant que funcionaven de manera molt diferent a les colles castelleres convencionals i conseqüentment no consideraven correcte que se’ls poguessin fer complir les mateixes obligacions o se’ls tractés de la mateixa manera que a aquestes. El fet de disposar de menys recursos i les diferències pel que fa a l’alçada i pes dels castellers de tronc, especialment de la canalla, eren els principals arguments que esgrimien per explicar la seva reticència.

Tanmateix, després de diverses trobades entre òrgans directius de les colles i de la CCCC els Arreplegats de la Zona Universitària i els Xoriguers de la UdG van presentar la seva sol·licitud d’admissió a finals del passat curs 2011-12. Ara només resten fora de la CCCC dues de els set colles castelleres universitàries existents: Marracos de la UdL i Emboirats de la UVic.

Afegeix un comentari nou