Entitats catalanes participen en el primer Global Music Match

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Anna Andreu al programa del global Music Match Font: Global Music Match
Anna Andreu al programa del global Music Match Font: Global Music Match
Las Migas al Global Music Match Font: Global Music Match
Las Migas al Global Music Match Font: Global Music Match
Matthew McDavid al Global Music Match Font: Global Music Match
Matthew McDavid al Global Music Match Font: Global Music Match
Global Music Match Font: Global Music Match
Global Music Match Font: Global Music Match

Entitats catalanes participen en el primer Global Music Match

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

És una iniciativa nova que uneix en línia per primera vegada a 96 artistes de 14 països per continuar fent créixer artistes en el mercat musical internacional tot i les restriccions de mobilitat i les mesures derivades de la Covid-19

El Global Music Match té per objectiu continuar fent créixer els artistes en el mercat internacional de la música tot i les restriccions de mobilitat i les mesures derivades de la pandèmia de la Covid-19.

Neix per tal de donar resposta a la impossibilitat de fer gires internacionals i busca arribar a nous fans, preparar el terreny per a futures gires internacionals gràcies a les xarxes socials així com treballar per incrementar les connexions i l’exposició dels artistes a territoris com Austràlia, Canadà, Taiwan, els països nòrdics, o el Regne Unit, entre d’altres.

Catalan Music, la marca d’internacionalització de l’Institut Català de les Empreses Culturals, en col·laboració amb el Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), hi participa juntament amb 13 oficines d’exportació de música d’arreu del món per crear noves possibilitats d’intercanvi de talent. Tres formacions representen l'escena musical catalana en aquesta primera edició amb creacions emmarcades en els gèneres de la música folk, world music, tradicional i/o d'arrel: Anna Andreu, Las Migas i Matthew McDaid.

En l'àmbit musical internacional hi participen Sounds Australia, Showcase Scoltland Expo i Canada East Coast Music Association (ECMA), líders del projecte, i onze altres organismes d’arreu del món dedicats a l’exportació de la música i els esdeveniments de showcases.

Del 31 d’agost a l’11 d’octubre, cada formació presentarà setmanalment una altra d’un país diferent interactuant a través de les xarxes socials per tal de promocionar-la entre les persones que la segueixen. Anna Andreu, Las Migas i Matthew McDaid representaran Catalunya i compartiran aquesta experiència amb cinc formacions d'arreu del món per donar-se a conèixer als altres països. L’intercanvi serà recíproc entre les persones participants per donar-se a conèixer internacionalment. A més, Global Music Match donarà suport als artistes per millorar la seva comunicació a xarxes socials.

L'esdeveniment compta amb el suport de les següents organitzacions: Catalan Music - ICEC (Catalunya), ECMA (Canadà), English Folk Expo (Regne Unit), FOCUS Wales (Irlanda) Showcase Scotland Expo (Escòcia), Folk Alliance International (Estats Units), Iceland Music (Islàndia), LUCfest Taiwan (Xina), Music Estonia (Estònia), Music Finland (Finlàndia), Music Norway (Noruega), Puglia Sounds (Itàlia), Sounds Australia (Austràlia) i Spectacle vivant Bretagne (Bretanya).

Tots els continguts que es generin durat l'esdeveniment es podran seguir a través del hashtag #GlobalMusicMatch i al web globalmusicmatch.com.

D'altra banda, des de l’Àrea de Mercats de l’ICEC treballen per continuar teixint una xarxa de relacions internacionals que més endavant obrin portes a contractacions internacionals i han fet una revisió de les línies d'ajuts a projectes d'internacionalització tenint en compte la situació de pandèmia per Covid-19.

Afegeix un comentari nou