Fires i festes associatives que no et pots perdre al novembre

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Fires i festes associatives que no et pots perdre al novembre

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Arriba el fred carregat d’activitats culturals que abrigaran les ànimes més inquietes: titelles, música i molt, molt cinema.

Un nou nom que inaugura una edició de la que enia essent fins ara la Mostra de CineBaix, que pretén acostar el treball de nous autors a tota la comarca. En la seva desena edició, la Mostra expandeix el certamen al conjunt de la ciutat amb projeccions entre setmana, una novetat que és possible gràcies a la col·laboració i participació de diferents col·lectius. La programació inclou un gran nombre d'estrenes a Catalunya i treballs de països com Argentina, Txetxènia, Tunísia, Cuba o Palestina i la presència de directors i actors de les pel·lícules exhibides. La selecció ve precedida pel reconeixement en festivals internacionals com la Berlinale, Cannes, Locarno, Visions du Reel, Semici, Sant Sebastià o el Festival de Cinema Africà de Tarifa.

El vi a la copa i també a la gran pantalla en la sisena edició d'un esdeveniment que té en la projecció de diversos films relacionats amb la cultura de la vinya, el vi i el cava el seu principal atractiu. Vinseum ha programat 25 sessions de cinema al Penedès i, per primer cop, al Priorat. D'aquestes, cal destacar l'estrena de 'Priorat', un documental de producció catalana que explica la transformació d'aquesta comarca en les últimes dècades i que s'estrena a Vilafranca del Penedès el divendres 4 de novembre.

Putxinel·lis, titelles de fil, de tija, tirisiti, portat... La dotzena edició del certamen comptarà amb espectacles de companyies provinents d’Itàlia, Aragó i Catalunya, sessions per als centres educatius, visites guiades, tallers i una exposició de l’Institut del Teatre de Barcelona.

El municipi dedica una festa en exclusivitat al flabiol i combina dues vessants importants: la musical i la formativa. És per això que ofereix concerts populars als carrers amb tallers i xerrades sobre aquest i d’altres instruments similars.

La 35ena edició del certamen es centra en les mutacions. Destaca la pel·lícula d’inauguració, première Europea de “La Madriguera” que comptarà amb la presència del director i els principals protagonistes. A més de la secció de projeccions a concurs, també es presentarà el llibre “Puede ser contagioso, las mutaciones en el cine de genero”, coordinat per el director artístic del Festival Albert Galera i on han participat diversos membres de l’organització.

Organitzat per l’Ateneu Igualadí, és pioner per ser el primer certamen en apostar per la ficció televisiva a la gran pantalla des del 2003. A part de les tvmovies nacionals i internacionals de la Secció Oficial, al llarg dels cinc dies del Zoom es podran veure els habituals i exitosos curtmetratges. Enguany, a mñes, la revista online Serielizados i el Festival Zoom, s’uneixen de nou per a organitzar la 3a edició del Showcase de Pilots de Ficció. El que serà una tarda de projeccions d’una selecció dels projectes més interessants de la ficció televisiva emergent.

El Ger i l'Assemblea de Joves de Ribes organitzen un concert solidari per recaptar fons que aniran destinats a l’ajuda de persones refugiades. Actuaran K-LIU (Sitges), Atzembla (València), Atupa (València) i Auxili (València). L’obertura de portes serà a les 21:30h.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou