Ha mort Antoni Anguela, cap del Servei de Patrimoni Etnològic, i sardanista

 Font:
Font:

Ha mort Antoni Anguela, cap del Servei de Patrimoni Etnològic, i sardanista

Resum: 

La sobtada pèrdua d’Antoni Anguela i Dotres, que va morir el passat dimecres dia 4 d’agost després d’una llarga malaltia, omple de dol la cultura popular i tradicional catalana a la que va dedicar més de la meitat de la seva vida, tenint en compte que escassament havia superat els seixanta anys.

Actualment era el cap del Servei del Patrimoni Etnològic dins l’organigrama del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana. S’havia incorporat al Departament de Cultura de la Generalitat l’any 1981 en condició de responsable de cultura tradicional del Servei de Promoció Cultural, participant activament del Pla de Dinamització Cultural que es desenvolupà entre el 1980 i el 1985, molt especialment en el 1er. Congrés de Cultura Tradicional i Popular, i d'altres esdeveniments de promoció cultural com va ser Expocultura, aportant sempre un profund coneixement de les diferents facetes de la cultura tradicional, que el va promoure a la direcció del Centre de Promoció i Recerca de la Cultura Popular i Tradicional el 1984 i, més tard, en constituir-se el 1990 el CPCPTC (Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana), fou designat cap del Servei de Patrimoni Etnològic. Hi ha qui diu que la tasca desenvolupada al front d’aquest servei ha estat tan eficaç com discreta i poc divulgada.

Llicenciat en dret, deixà l’exercici de l’advocacia tan aviat com se li oferí dedicar-se de ple a una passió que l’havia portat a la divulgació sardanista a través de Radio Nacional. També contribuí a la creació del Grup d’Informadors Sardanistes que edita “Som”, la publicació mensual de cultura popular catalana que, sota la seva direcció, ha aparegut ininterrumpidament des de fa tres dècades. Presidia l’Agrupació Cultural Folklòrica de Barcelona. Malgrat les responsabilitats institucionals, mai es desvinculà del món associatiu ni del sardanisme, ans el contrari. Recentment havia estat guardonat amb la Medalla al Mèrit Sardanista.

Afegeix un comentari nou