El projecte 'Escriu un llibre' promou la lectura i la creació entre el jovent

LaviniaNext
Autor/a: 
Marc Gómez
 Font: Pixabay (Llicència CC)
El Servei de Biblioteques engega un projecte per promoure la lectura i la creació. Font: Pixabay (Llicència CC).
Els usuaris i usuàries poden escriure les seves opinions i fer recomanacions sobre els capítols. Font: Pixabay
'Escriu un llibre' posa en contacte el jovent amb autors per fomentar l'hàbit de la lectura. Font: Pixabay (Llicència CC).
Aquest projecte està destinat exclusivament per la joventut de 10 a 16 anys. Font: Pixabay
La lectura és una de les millors opcions d'oci durant el confinament. Font: Pixabay (Llicència CC).

El projecte 'Escriu un llibre' promou la lectura i la creació entre el jovent

Autor/a: 
Marc Gómez
LaviniaNext

Resum: 

El Servei de Biblioteques del Departament de Cultura engega un projecte enfocat al jovent per fomentar el interès per la lectura.

L'oci i l'entreteniment són una via d'escapament per a moltes persones en aquest llarg confinament, obligat per la situació d'emergència sanitària. Gràcies a les noves tecnologies, les opcions s'han multiplicat: xarxes socials, infinitat de sèries i pel·lícules a plataformes en streaming, videojocs, videotrucades... són només algunes de les alternatives que el jovent tendeix a consumir.

Tanmateix, la lectura segueix sent una molt bona opció a la qual dedicar temps aquests dies. Així ho vol fer palès el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, que, en aquest context de confinament, ha engegat un nou projecte amb les biblioteques públiques de Catalunya sota el nom de 'Escriu un llibre', destinat a la joventut d'entre 10 i 16 anys, nois i noies de 5è i 6è de primària, 1r, 2n, 3r i 4t d'ESO. La finalitat d'aquesta iniciativa és fomentar i desenvolupar un interès i hàbit per la lectura i millorar la comprensió lectora.

El projecte consisteix a oferir als usuaris setmanalment un capítol de diferents títols literaris en exclusiva, que podran ser en català, castellà o anglès. Es demana que els nois i noies llegeixin els capítols en el període d'una setmana. Un cop llegits, a través d'un fòrum obert, es proposa que escriguin les seves opinions i idees, suggeriments per a la continuació de la història i votar quina opció els sembla millor, entre altres.

L'autor del títol rep les respostes dels lectors i, d'aquesta manera, els usuaris poden interactuar i participar en el desenvolupament de l'obra. Aquest intercanvi amb l'autor durarà cinc setmanes, fins a escollir una nova obra.

Les autores i autors que participaran, seran: Júlia Prats, Maite Carranza, Pau Joan Hernández o Francesc Miralles, entre molts altres.

No hi ha cap límit establert d'usuaris i usuàries, per tant, totes les biblioteques públiques de Catalunya s'hi poden apuntar per gaudir d'aquesta iniciativa. Les mateixes biblioteques són les que han d'inscriure els participants del seu club de lectura i nomenar una persona perquè faci de conductora i moderadora del club.

Aquest projecte és possible gràcies a la plataforma interactiva 'Fiction Express', a través de la qual funciona aquesta iniciativa. 'Fiction Express' és un projecte de l'empresa Boolino, una empresa emergent catalana que està disponible i funciona a 20 països d'Europa, Amèrica Llatina i Àsia.

Afegeix un comentari nou