La Bressola, la Comunitat Sikh i Softcatalà, finalistes del Premi Martí Gasull

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Júlia Hinojo
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Bressola, la Comunitat Sikh i Softcatalà, finalistes del Premi Martí Gasull

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

La Plataforma per la Llengua convida a votar l’entitat que més ha treballat en la defensa i promoció de la llengua catalana. Es pot votar fins el 13 de febrer.

La xarxa d’escoles de la Catalunya del Nord, La Bressola, la comunitat Sikh de Catalunya i l’associació digital Softcatalà són les entitats finalistes de la quarta edició del Premi Martí Gasull i Roig. El guardó l’impulsa la Plataforma per la Llengua i reconeix la trajectòria de les associacions que treballen per defensar i promocionar el català.

El guanyador s’escollirà per votació popular. Les persones interessades en votar, poden fer-ho a través del web fins el 13 de febrer. El jurat ha seleccionat aquestes tres candidatures entre més de 300 propostes i el guanyador s’anunciarà el 27 de febrer.

A l’edició d’enguany s’afegeix el Premi Especial del Jurat, de caràcter honorífic. Els dos premis es lliuraran a la gala d’entrega que tindrà lloc al Teatre Poliorama de Barcelona, el mateix 27 de febrer.

Immersió lingüística en català a l’Estat francès

Des del 1976, La Bressola ha format estudiants amb un sistema d’immersió lingüística en català tot i la política lingüística de l’Estat francès que s’aplica a la Catalunya Nord.

Així, les famílies nord-catalanes disposen d’una xarxa educativa on el català és la llengua natural. La Bressola disposa de set centres educatius amb més de 1.000 alumnes.

La comunitat Sikh es bolca en les classes de català

La comunitat Sikh, provinent de la regió del nord-est de l’Índia, Panjab, i fàcils de reconèixer pel característic turbant i la barba llarga, reben cursos de català per integrar-se a la societat catalana.

La comunitat considera vital l’aprenentatge de la llengua per la cohesió de la comunitat. A Catalunya hi ha prop de 12.000 sikhs, sobretot a Barcelona i a les comarques gironines.

Programari adaptat per a catalanoparlants

Softcatalà, des del seu naixement, el 1998, és una associació d’usuaris d’Internet que comparteixen eines informàtiques i programari lliure en català.

El portal ha ideat eines per adaptar tecnologies i continguts al català. Softcatalà ofereix serveis de traducció, correcció, diccionaris i aplicacions de diversos sistemes operatius.

Afegeix un comentari nou