La crua realitat al World Press Photo 15

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La crua realitat al World Press Photo 15

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Un recull del millor de la mostra internacional de fotoperiodisme professional fins al 13 de desembre.

Les fotografies més aclamades del prestigiós premi de fotoperiodisme World Press Photo 15 estan exposades al CCCB fins al 13 de desembre de 2015. "Veure per entendre" és el nou lema de la mostra que permet contemplar 134 imatges i 7 treballs multimèdia guanyadors del concurs internacional. Aquesta és l'onzena edició de la cita, organitzada per la Fundació Photografic Social Vision, que s'instal·la a Barcelona amb multitud d'entrevistes a autors programades. L'exposició es completa amb altres activitats com tallers, conferències i visites guiades de la mà d'experts internacionals.

El certamen, en les seves vuit categories, ha rebut gairebé 100.000 imatges aquest any, d'uns 5.700 fotògrafs de 131 països. Entre els 45 premis atorgats als 41 autors, trobem més de 17 nacionalitats diferents: Austràlia, Bangladesh, Bèlgica, Xina, Dinamarca, Eritrea, França, Alemanya, Iran, Irlanda, Itàlia, Polònia, Rússia, Suècia, Turquia, Regne Unit i els Estats Units.

La imatge guanyadora d'aquesta edició retrata una parella homosexual en un moment íntim al seu petit apartament de Sant Petersburg.

La imatge guanyadora d'aquesta edició va ser la del danès Mads Nissen, que retrata la parella homosexual formada per Jon i Alex en un moment íntim al seu petit apartament de Sant Petersburg. La fotografia plasma la difícil situació que viuen les minories sexuals en certes regions on l'assetjament social porta a atacs violents i crims nacionalistes i religiosos.

Mads Nissen

World Press Photo es considera mundialment com la mostra més important del fotoperiodisme actual, on destaca la qualitat de les imatges, així com el debat i la crítica que es genera al voltant de cada treball. Aquest és un punt de trobada per als esdeveniments polítics, socials, culturals i esportius de l'últim any com a aparador per als millors fotoperiodistes del moment.

L'entrada a la mostra té un preu de 6 €.

Afegeix un comentari nou