La cultura popular es reactiva a la tardor

LaviniaNext
Autor/a: 
Elizabeth Parcerisa
La Festa Major de la Sagrada Família combinarà activitats presencials i virtuals.  Font: BCN Cultura Popular
La Festa Major de la Sagrada Família combinarà activitats presencials i virtuals. Font: BCN Cultura Popular
31è aplec d'Adifolk a Copenhaguen.  Font: Adifolk.
31è aplec d'Adifolk a Copenhaguen. Font: Adifolk.
Aquesta tardor serà una temporada d'intensa activitat cultural. Font: Queralt jqmj
Aquesta tardor serà una temporada d'intensa activitat cultural. Font: Queralt jqmj

La cultura popular es reactiva a la tardor

Autor/a: 
Elizabeth Parcerisa
LaviniaNext

Resum: 

Gran part de les activitats que van haver de ser aplaçades a causa del confinament tornen a programar-se amb noves dates pels propers mesos.

Aquesta tardor serà una temporada d'intensa d'activitat cultural. A partir de setembre es trobaran activitats que es tenien previstes aquests mesos amb d'altres que s'han hagut de tornar a programar a causa del coronavirus que va obligar a suspendre tota mena d'activitat al carrer.

Els efectes d'aquest confinament per les entitats culturals ha sigut immens. Segons la primera onada de resultats de l'enquesta de Torre Jussana un 70% de les entitats enquestades han aturat o disminuït substancialment l'activitat.

La cultura popular espera amb les noves dates superar el tancament i les pèrdues i tornar a portar la xerinola tan necessària en aquests moments.

La nova agenda de tardor

Des de Xarxanet et portem alguns dels esdeveniments que s'han adaptat a les noves circumstàncies i que han mogut les seves dates per poder celebrar-se a la tardor:

Una de les primeres activitats aplaçades que se celebraran aquesta tardor serà la 49ª Fira d'Abril, organitzada per la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC). Com ells mateixos anuncien, tornaran amb més alegria, gent i emocions.

El 33è Aplec Internacional Adifolk, que havia de celebrar-se el mes de maig, ha anunciat noves dates del 9 a l'11 d'octubre. La mostra de la cultura popular catalana, organitzada l’Associació per a la Difusió del Folklore (Adifolk), es torna a desplaçar fins a l'Alguer, Sardenya, 20 anys després.

La Festa Major de la Sagrada Família havia de celebrar-se originalment aquesta primavera, però les circumstàncies han fet que s'hagi ajornat i se celebri del 16 al 25 d'octubre. El programa acollirà actes totalment virtuals i altres amb limitació d’aforament dins d’equipaments municipals i interiors d’illa del barri.

Els més petits també tindran la seva dosi de cultura popular aquesta tardor amb InCulCAT, a Capellades. El festival se celebrarà el 24 d'octubre i preveu actuacions i espectacles de tots els àmbits folklòrics –des de diables i bestiari fins a castellers o ball de bastons– i a la vegada amb tallers i activitats que convidaran als més menuts a viure “en la pròpia pell” la cultura popular.

Afegeix un comentari nou