La Fundació Carulla obre les inscripcions per assistir al Mutare 2022
Comparteix
El 26 de maig se celebra la quarta edició del Mutare. Les persones interessades en la interrelació entre cultura i reptes socials ja poden inscriure’s a aquestes jornades de diàleg i creació conjunta.
La Fundació Carulla ha convocat la quarta edició del Mutare, una jornada de diàleg al voltant de la connexió entre les arts i les persones en situació de vulnerabilitat. El 3 de maig es van obrir les inscripcions a la jornada, que tindrà lloc el matí del 26 de maig, de 9h a 14h, a la Nau Bòstik de Barcelona. Amb el títol ‘VulnerARTS: com les arts abracen la vulnerabilitat’, la proposta d’aquest any pretén compartir el poder transformador de la cultura i la seva capacitat d’incidir en la mateixa vulnerabilitat.
Amb aquest esperit, VulnerARTS oferirà propostes immersives aprofitant el potencial dels llenguatges artístics quan es tracta d’interpel·lar les emocions i fomentar la cohesió social i l’apoderament de les persones. D’aquí que la immersió sigui la clau d’aquesta jornada: les experiències en primera persona permetran al públic connectar més profundament amb la vulnerabilitat i reconnectar de formes innovadores amb la cultura.
La que és ja la quarta jornada de Mutare segueix la línia de l’anomenat ‘Decàleg Mutare’. Aquest document és el resultat d’una reunió organitzada per la Fundació Carulla el 2018 on diferents agents del sector cultural i social van debatre i proposar solucions per incrementar el potencial transformador dels projectes culturals. A partir d’aquest decàleg, la fundació organitza des de 2019 aquestes jornades de cocreació i diàleg, que entenen la cultura com una eina crítica i alliberadora, capaç d’encarar els reptes actuals.
Enguany, el Mutare vol connectar i implicar culturalment als agents que compten amb una gran capacitat de transformació de la societat. Marta Esteve, directora de la Fundació Carulla, posa el focus en la necessitat d’obrir noves preguntes, però explica que Mutare “és sobretot un espai per generar-hi respostes a partir de l’aprenentatge compartit amb els altres” d’aquí que la jornada tingui un alt component d’innovació i cooperació, perquè “des del primer minut es connecta amb l’emoció i amb la vivència creativa compartida”.
Programa
Així, el Mutare 2022 girarà al voltant de propostes artístiques i culturals que exemplificaran de quina forma la cultura acompanya les persones en situació de vulnerabilitat.
L’obertura de portes serà de 9h a 9:30h. Immediatament després s’iniciaran les experiències artístiques ofertes per la Companyia Brots, d’Utopia; Clara Manyós, creadora i directora teatral, i Lluís Manyós; i Sandra Jurado, creadora de cultura urbana i joves. A continuació, a les 10:15, hi haurà un quart d’hora de pausa per al cafè.
Després de la inauguració de l’acte, Marta Esteve presentarà la jornada, per a les 10:40h donar pas a les píndoles ‘Inspira’. Es tracta de cinc xerrades de no més de deu minuts on persones referents del món cultural i la intervenció social exposaran les seves vivències en la interrelació entre l’art i la vulnerabilitat. Algunes de les persones protagonistes seran Clara Manyós o la ballarina Inés González-Boza, ambdues reconegudes amb la beca SOS Cultura 2021; així com Martín Correa-Urquiza, de Ràdio Nikosia, o Cristina Colomer, de l’Escola de Músics i la Photografic Social Vision, que presentarà el seu projecte ‘Material sensible’.
Després de les píndoles, a les 11:40h, Lucía Miranda pronunciarà la conferència principal. Miranda és directora d’escena, gestora cultural, dramaturga i art-educadora, a més de cofundadora del col·lectiu teatral internacional País Clandestino i fundadora de The Cross Border, un projecte que investiga i treballa en la interrelació entre l’educació i les arts escèniques.
Seguidament, a les 12:30, es donarà pas a un espai nou del Mutare. Es tracta d’una dinàmica relacional on s’establirà un diàleg entre tots els agents referents participants per tal de motivar el treball conjunt i complementari en la incorporació de les arts als reptes socials presents i futurs. Després, aprofitant l’esperit col·laboratiu, totes les persones participants seran dividides en tres grups on podran intercanviar coneixements i experiències per intentar donar resposta a situacions reals de vulnerabilitat. La jornada tancarà amb una presentació de deu minuts de les conclusions generades.
En aquest enllaç es pot trobar tot el programa de la sessió.
Inscripcions
Les jornades Mutare són gratuïtes, però l’aforament és limitat. Per això, totes les persones interessades a assistir s’hauran d’inscriure a la web de la Fundació Carulla. A la sessió hi podrà assistir tothom que hi estigui interessat, però està dirigida especialment a les persones que integren els sectors cultural, social i educatiu.
Afegeix un nou comentari