La Lali Jove celebra una edició especial d’estiu

LaviniaNext
Autor/a: 
Ariadna Roca
 Font: CJB
El Moll de la Fusta acollirà una edició especial de la Festa Major Juvenil i Associativa de Barcelona. Font: Consell de la Joventut de Barcelona.
Aquesta edició será una versió reduida de la Lali Jove. Font: CJB
La Lali Jove vol demostrar que la joventut és capaç d'organitzar grans actes culturals. Font: Consell de la Joventut de Barcelona.
Enguany el públic haurà de romandre assegut. Font: CJB
Enguany s'haurà de controlar l'aforament i el públic haurà de portar mascaretes. Font: Consell de la Joventut de Barcelona.

La Lali Jove celebra una edició especial d’estiu

Autor/a: 
Ariadna Roca
LaviniaNext

Resum: 

El Consell de la Joventut de Barcelona ha organitzat una jornada de concerts, monòlegs i DJ per a joves el pròxim 12 de juny.

Santa Eulàlia, o ‘Lali’ pels amics, és la santa que posa nom a la festa major d’hivern de Barcelona, que se celebra cada any pels volts del 12 de febrer. Segons diu la llegenda, aquesta patrona de la ciutat només va viure tretze anys i, per això, durant aquestes festes, els més joves de les colles prenen protagonisme.

Durant anys, el moviment associatiu juvenil de la capital catalana va demanar que se’ls hi fes un espai dins d’aquesta festivitat dedicada als joves i les joves i, fa sis anys, ho va aconseguir. L’any 2015, l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) va acceptar que una part de la partida pressupostària de la festa major d’hivern de la ciutat fos gestionada per les entitats juvenils.

Així va néixer la Lali Jove, la Festa Major Juvenil i Associativa de Barcelona, que entra dins la programació oficial de les Festes de Santa Eulàlia. Al darrere hi ha el Consell de la Joventut de Barcelona (CBJ), que vol aportar un punt de vista més juvenil als actes culturals de la ciutat i reforçar "el model de festes populars organitzades per la ciutadania i les seves organitzacions".

La LaLi Jove 2021

Malauradament, a causa de la Covid-19, la Lali Jove 2021 no es va poder celebrar quan estava previst, però els responsables de la festa no han tirat la tovallola i, quatre mesos després, han organitzat una edició especial d’estiu, que tindrà lloc el pròxim 12 de juny al Moll de la Fusta de Barcelona.

La Lali començarà a les 13 h amb els monòlegs de la Riot Comedy, seguits per la música del Zero Relate DJ. Tot seguit, a les 17 h, actuarà la cantautora Mabel Flores. I la festa acabarà amb els concerts de Ginestà i ISTARI, a partir de les 20 h.

Tothom qui hi vulgui acudir haurà de reservar una entrada gratuïta a través del portal web del Consell de la Joventut uns dies abans de l’inici de la festa. Quan surtin les entrades, el CJB avisarà a través de les seves xarxes socials. Des de l’organització demanen que a l’hora d’adquirir entrades no s’agafin més de les que es necessiten, perquè així més gent podrà gaudir d’aquesta celebració.

Les persones assistents hauran de romandre assegudes durant tots els espectacles i hauran de portar la mascareta posada en tot moment. D'aquesta manera la Lali Jove serà un espai segur.

Des de l'organització volen demostrar que "la cultura és segura i que les activitats específicament destinades al públic jove poden complir amb la seguretat sanitària".

Afegeix un comentari nou