La Marina Walktrail suma quilòmetres per la investigació sobre la Covid

LaviniaNext
Autor/a: 
Dani Sorolla
 Font: Llicència CC
La Marina Walktrail canvia de format amb motiu de la pandèmia. Font: Llicència CC
 Font: Llicència CC
La Marxa Nòrdica té molts beneficis per a la salut. Font: Llicència CC
 Font: Marina Walktrail.
La Marina Walktrail d'enguany col·labora en la investigació sobre la Covid. Font: Marina Walktrail.

La Marina Walktrail suma quilòmetres per la investigació sobre la Covid

Autor/a: 
Dani Sorolla
LaviniaNext

Resum: 

La prova esportiva i solidària de la Fundació Amics de l’Hospital del Mar se celebra en format virtual i posa el seu gra de sorra en la lluita contra la malaltia.

El final de l’any és l’època per excel·lència de l’esport popular amb finalitats solidàries. Aquests dies, s’organitzen multitud de proves i esdeveniments esportius que busquen unir salut, lleure, integració i solidaritat.

Aquest 2020, la pandèmia ha obligat moltes d’aquestes proves a reinventar-se i cercar fórmules imaginatives per poder celebrar-se. És el cas de la Marina Walktrail, una prova solidària de Marxa Nòrdica que organitza la Fundació Amics de l’Hospital del Mar, l'Hospital del Mar i el programa La Mar de Saludable del Parc de Salut Mar.

Nou format, mateix esperit

No cal dir que la sisena edició de la Marina Walktrail serà diferent de les anteriors, però manté tot l’esperit solidari que sempre ha caracteritzat la iniciativa. Entre el 28 de novembre i el 8 de desembre, els participants poden sumar quilòmetres per impulsar la investigació sobre la Covid-19, recaptant fons per a la Marató de TV3, que se celebra el 20 de desembre i dedicarà totes les donacions a la recerca contra la malaltia i a millorar la qualitat i esperança de vida de les persones que la pateixen.

Així doncs, amb motiu de la pandèmia, enguany la Marina Walktrail és totalment virtual. Durant aquests 10 dies, cada participant pot marxar de manera individual o en grups bombolla i decidir quan i on ho vol fer, tot plegat amb l’objectiu de garantir una caminada segura. Us hi podeu inscriure en aquest enllaç.

Cada participant pot comprar quilòmetres que es convertiran en donacions que es destinaran a la investigació sobre el coronavirus. Els organitzadors proposen aportar 5 euros (5 quilòmetres), 10 euros (10 km), 25 euros (25 km) o 100 euros (100 km). D’aquesta manera, els quilòmetres es poden adquirir per a un mateix, però també per a familiars, amics i coneguts.

Per amplificar l’abast de la iniciativa, s’anima a tots aquells que vulguin compartir la seva experiència i difondre la seva solidaritat a fer-ho a través de les xarxes socials amb les etiquetes #MarinaWalktrail2020 i #EnMarxaContraLaCOVID19.

La iniciativa incorpora sessions formatives en línia

La Marina Walktrail és un acte solidari, però també una manera d’incorporar hàbits saludables a la nostra vida. Es tracta d’una prova de Marxa Nòrdica, una modalitat esportiva que consisteix a caminar amb bastons, que proporciona grans beneficis per a la salut. De fet, és una pràctica que els metges de l’Hospital del Mar empren per tractar tota mena de malalties, com el dolor osteomuscular, entre molts altres, i es recomana per a la recuperació de les persones que han patit la Covid-19.

En aquest sentit, la iniciativa vol anar més enllà de la pràctica esportiva i ha organitzat cinc sessions formatives i d’entrenament en línia, totalment gratuïtes, sobre la Marxa Nòrdica i els seus efectes positius sobre la salut, dirigides per especialistes d’aquesta modalitat i professionals de l’Hospital del Mar. Per participar-hi, només cal inscriure’s als enllaços de cada activitat.

-Divendres 27 de novembre (16 h): Què és la Marxa Nòrdica?

-Dissabte 28 de novembre (10 h): Marxa Nòrdica, consells per a una bona tècnica.

-Diumenge 29 de novembre (10 h): Exercicis d'estiraments i escalfament amb bastons.

-Dimarts 1 de desembre (19 h): Beneficis de la Marxa Nòrdica per a la nostra salut.

-Dissabte 5 de desembre (10 h): Pilatwalk.

I això no és tot, atès que tots els participants de la Marina Walktrail entraran en un sorteig de material esportiu i moltes altres sorpreses. Solidaritat i esport s’uneixen contra la Covid-19, t’hi apuntes?

Afegeix un comentari nou