5 propostes escèniques plenes de crítica àcida al 'Cítric'
Comparteix
El racisme, el moviment feminista i la violència obstètrica són alguns dels temes que tractaran les propostes escèniques de la VI edició del 'Cítric', el cicle de cultura crítica de l'Ateneu Popular 9 Barris.
L'Ateneu Popular 9 Barris torna a organitzar 'Cítric', un cicle on la crítica al sistema és el fil conductor de diverses propostes d'arts escèniques que arrenquen aquest febrer. El ‘Cítric’ sorgeix amb l'objectiu de “comprendre la realitat, esprémer-la, triturar-la i xarrupar-la àcidament en un bon combinat d'espectacles multidisciplinaris”, expliquen des de l’Ateneu Popular 9 barris.
En aquesta edició, pretenen fer un especial èmfasi en la por i la violència com a crit de denúncia de la cara més salvatge del sistema. El 'Cítric' pretén anar més enllà i es planteja com un espai de reflexió, que apropa la utopia d’un món lliure d’aquestes xacres.
El cicle compta amb cinc espectacles repartits entre el 9 de febrer i el 23 de maig que posen en relleu temàtiques com el racisme, el moviment feminista i la violència obstètrica, entre d’altres.
9 de febrer: ‘Lorca en Nueva York’, d’Alberto San Juan i la Banda Obrera
El ‘Cítric’ iniciarà la seva VI edició diumenge, 9 de febrer, amb un monòleg d’Alberto San Juan basat en les composicions del llibre “Poeta en Nueva York” de Federico García Lorca i acompanyat de música en directe de la Banda Obrera. Amb ells, viatjarem amb Lorca de Granada a Nova York i a l’Havana a través del jazz.
27 de febrer: ‘Miedo’, d’Albert Pla
Albert Pla tornarà a actuar al ‘Cítric’ el dijous 27 de febrer amb una doble funció del musical ‘Miedo’, que compta amb les composicions musicals de Raul Refree. L’espectacle ens endinsa en un viatge íntim per totes les etapes d’una persona, combinant cançons, textos teatrals i la utilització de tecnologies per crear un espectacle poètic i multimèdia.
14 de març: ‘No es país para negras’, de Silvia Albert Sopale
Silvia Albert Sopale és una dona negra, nascuda en una família negra, en un país de blancs. Amb aquesta experiència personal, mostrarà humorísticament diferents punts de vista sobre el racisme, la sexualitat de la dona negra i la identitat a ‘No es país para negras’, dissabte 14 de març. Una comèdia dramàtica que congela el somriure.
29 d’abril: ‘Anatomia dunha serena’, d’Iria Pinheiro
Iria Pinheiro aconsegueix transformar la seva veu en una història global. ‘Anatomia dunha serena’ és un projecte de teatre documental i autobiogràfic que es representarà el dimecres 29 d’abril i que parla de manera oberta sobre la violència obstètrica i les condicions en les quals s'arriba a la vida a la societat actual.
23 de maig: ‘Deforme semanal’, d’Isa Calderón i Lucía Lijtmaer
El ‘Cítric’ tancarà l’edició del 2020 el dissabte 23 de maig amb un programa cultural i polític amb ‘Deforme Semanal’, presentat per Isa Calderón i Lucía Litjmaer on l’actualitat juga un paper fonamental, així com els seus convidats i col·laboradors, entre els que hi haurà el Marc Giró.
Les entrades tenen un cost d'entre 10 i 12 euros per funció o 9 euros per funció si s'adquireix l'abonament. Per a més informació, podeu visitar la pàgina web de l’Ateneu Popular 9 barris.
Afegeix un nou comentari