Homenatge a les víctimes de l’Holocaust a la UB amb l'art de Roc Blackblock

Fundació Autònoma Solidària
 Font: N2 Galeria
Font: N2 Galeria
 Font: Roc Blackbock
Font: Roc Blackbock

Homenatge a les víctimes de l’Holocaust a la UB amb l'art de Roc Blackblock

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

El mural s’exposarà entre el 5 i el 22 de març a la placeta del Jardí d’Aribau de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona.

L'exposició del mural dut a terme pel Roc Blackbock es troba en el marc d’un projecte, dirigit per Jordi Guixé (Observatori Europeu de Memòries (EUROM) de la Fundació Solidaritat UB) i comissariat i coordinat per Núria Ricart (Facultat de Belles Arts de la UB), que té per objectiu recordar les víctimes del genocidi per remarcar la importància de l’educació sobre el genocidi i conscienciar sobre totes les formes de discriminació, violència i antisemitisme que encara existeixen.

Aquest mural es va realitzar gràcies a la feina de l’artista Roc Blackblock amb la col·laboració d’una dotzena d’estudiants de l’Institut Moisès Broggi pel Dia Internacional de les Víctimes de l’Holocaust, que se celebra cada any el dia 27 de gener.

Així doncs, el grafiter, amb l’ajuda de l’alumnat, va decidir mostrar un grup d’infants i joves, amb el vestit de ratlles que duien les persones preses als camps de concentració nazis. Aquesta obra evoca i homenatja la novel·la gràfica 'Maus', d’Art Spiegelman, i barreja elements icònics, artístics i documentals. El mural vol mostrar la diversitat de víctimes que va haver-hi durant l’Holocaust i també és un tribut de les persones republicanes espanyoles que van ser preses i assassinades durant el nazisme

Roc Blackbock és un artista i grafiter conegut sobretot pels seus murals en diferents espais de tota Catalunya. Els seus murals sempre mostren, de manera poètica, temes socials i polítics. És l’autor, de per exemple, la façana de l’espai ocupat Can Vies, al barri de Sants, una imatge que s’ha reproduït en molts altres suports.

Afegeix un comentari nou