Les darreres tendències en lectura, educació i neurociències es donen cita al Congrés Cor Lector

Colectic-comunitari
Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Els continguts del II Congrés en línia Cor Lector estaran disponibles perquè les participants els consultin quan vulguin, independentment dels horaris de les ponències i entrevistes. Font: Pixabay. Font: Pixabay
Els continguts del II Congrés en línia Cor Lector estaran disponibles perquè les participants els consultin quan vulguin, independentment dels horaris de les ponències i entrevistes. Font: Pixabay.

Les darreres tendències en lectura, educació i neurociències es donen cita al Congrés Cor Lector

Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Colectic-comunitari

Resum: 

L’associació Avesedari i Glifing organitzen la segona edició d’aquesta trobada que busca rebre donacions per als projectes i les beques de l’entitat.

Connectar amb expertes, educadores i amants de l'aprenentatge. Aquest és l'objectiu del II Congrés en línia Cor Lector que es durà a terme entre els dies 15 i 17 de novembre. La trobada, a la que ja s'han inscrit més de 1.500 persones, vol distingir-se com a espai per explorar les darreres tendències en lectura, educació i neurociència.

El Congrés Cor Lector, organitzar per l'associació Avesedari i les impulsores del mètode de lectura Glifing, va néixer fa dos anys, el 2021, amb la voluntat d'analitzar, debatre i posar en valor el procés d'aprenentatge de la lectura. En aquesta primera trobada hi van participar més de 2.000 persones, despertant especialment l'interès de docents i professionals de gabinets psicopedagògics, a més d'entitats educatives, famílies i estudiants dels graus de psicologia, pedagogia, magisteri i logopèdia.

L'edició d'enguany comptarà amb les ponències de David Bueno, doctor en biologia a la secció de Genètica Biomèdica, Evolutiva i del Desenvolupament de la Universitat de Barcelona, Anna Forés, doctora en filosofia i ciències de l'educació per la Universitat de Barcelona i directora adjunta de la càtedra de neuroeducació de la mateixa universitat, i Alberto Gatti, doctor en psicologia i docent de postgrau a la Universitat de Buenos Aires, entre altres professionals de primer nivell que completen el programa del Congrés. Totes les xerrades estaran conduïdes per la creadora i directora de Glifing, Montserrat Garcia.

Els continguts del Congrés, a demanda

Tal com ja es va fer en la primera edició del Congrés Cor Lector, la trobada es realitzarà en format asincrònic. D'aquesta manera, no serà necessari seguir l'horari marcat de les ponències i espais de debat, sinó que cada assistent podrà accedir als continguts al ritme que es desitgi. Des de la coordinació del Congrés, es compartiran cada dia els continguts classificats en tres grups: entrevistes a expertes, càpsules solidàries i vídeos testimonials de professionals i famílies.

A més de brindar aquest innovador accés als continguts, el Congrés també ha posat en marxa un espai perquè les participants puguin parlar directament amb les professionals que ofereixen les ponències. Cada tarda a les 18 h, es farà un fòrum diari en què totes les persones implicades en la trobada podran intercanviar impressions de les sessions emeses durant la jornada.

La inscripció al Congrés és gratuïta i es pot realitzar a través d'aquest enllaç. Així i tot, l'entitat organitzadora, l'associació Avesedari, preveu la possibilitat que les participants facin donatius per oferir beques a famílies i institucions que atenen infants amb necessitats educatives especials i en situació de vulnerabilitat social.

Afegeix un comentari nou