Les dones escriptores troben el seu espai propi en les trobades d'escriptores

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
Teresa Bertran 'Teresa d'Arenys' va ser la homenatjada en la III edició de la trobada Font: Consell Comarcal del Maresme
Teresa Bertran 'Teresa d'Arenys' va ser la homenatjada en la III edició de la trobada

Les dones escriptores troben el seu espai propi en les trobades d'escriptores

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Un dels exemples que més està funcionant és la Trobada d'Escriptores del Maresme, que enguany celebra la quarta edició, amb un homenatge a totes elles i, en especial, la veterana Carme Rovira Ros.

El dilluns després del 15 d'octubre se celebra el Dia de les Escriptores, una festa no massa coneguda, i més havent-hi a Catalunya, unes setmanes abans la Setmana del Llibre o, a l'abril, Sant Jordi. Tanmateix, darrerament diversos territoris aprofiten per dedicar tota una setmana a les dones escriptores. Aquest és el cas de la comarca del Maresme, que a través del Consell Comarcal organitza per quarta vegada la Trobada d'Escriptores del Maresme.

La trobada, que es celebrarà el 17 d'octubre a partir de les 17:30h, pretén ser un homenatge a les maresmenques que han trobat en la prosa o en la poesia un canal de comunicació i expressió. També es vol fomentar la participació de les dones a les esferes socials, culturals i polítiques, que passa per visbilitzar la seva aportació a la societat i aquest és un dels principals objectius d'aquest acte que en només quatre edicions s'ha consolidat a les agendes de les escriptores maresmenques.

La trobada, que respon també a l'aplicació del II Pla Comarcal d'Igualtat de Gènere, es celebrarà a la mateixa seu del Consell Comarcal a Mataró i homenatjarà l'escriptora Carme Rovira Ros, una de les escriptores de la comarca més veteranes. La trobada està oberta a tothom, però el Consell Comarcal ha obert un formulari perquè totes les interessades s'hi inscriguin amb anterioritat, i així poder fer una previsió de l'assistència a l'acte.

Afegeix un comentari nou