Les fòbies s’apoderen de Molins de Rei

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Les fòbies s’apoderen de Molins de Rei

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

El Festival de Terror de Molins de Rei projectarà films centrats en les fòbies del 10 al 15 de novembre a La Peni.

Amb la que arribarà del 10 al 15 de novembre, serà la 34ena edició del Festival de Terror de Molins de Rei. L’entitat Jovenut Catòlica – La Peni acollirà el certamen que enguany se centrarà en les diferents tipus de pors intenses i irracionals, és a dir, fòbies. N’hi ha tantes com persones hi ha al món: acrofòbia (a les altures), claustrofòbia (als espais tancats), neofòbia (aversió a les novetats), teofòbia (a Déu), xilofòbia (als objectes de fusta) i un llarg etcètera.

Tots els membres de l’organització del Festival provenen d’àmbits molt diferents que conflueixen en un interès comú. La seva vinculació amb el “TerrorMolins” és del tot altruista, hereva de la tenacitat de les persones que des del 1973 han fet possible cada edició.

Algunes de les cintes que figuren al programa de projeccions són:

‘Phobia’ (John Huston, 1980): Un psiquiatra tracta els seus pacients amb tècniques radicals que inclouen el visionat de les seves fòbies a la pantalla. Després d’aquesta teràpia, els pacients es veuen impulsats a cometre actes violents.

‘Vertigo (De entre los muertos)’ (Alfred Hitchcock, 1958): Un detectiu de la policia de San Francisco pateix vertigen. Deixa el cos i un amic el contracta per vigilar una dona obssessionada amb el passat.

‘Repulsión’ (Roman Polanski, 1965): Carol experimenta sentiments simultanis i contradictoris d’atracció i repulsió cap els homes i es troba estranya davant la relació que manté la seva germana amb un home.

‘Imprint’ (Takashi Miike, 2006): Pel·lícula de mitjà metratge que pertany a la sèrie ‘Masters of Horrors’. Un americà viatja a una illa fantasmal del Japó buscant una noia, que assegura que té una relació més estreta amb els morts que amb els vius.

Citadel (Ciaran Foy, 2012): Després de presenciar una agressió al mig del carrer, el protagonista desenvolupa agorafòbia.

Spider (David Cronenberg, 2002): El protagonista abandona el psiquiàtric i entra a una llar d’avis, on comença a recordar una part fonamental de la seva infància.

Aquí teniu la programació del Festival d’aquest any, on podeu trobar els horaris de les projeccions de les pel·lícules, així com de tots els actes paral·lels que inclou el Festival. Pots comprar els teus abonaments i entrades en aquest enllaç.

22 festivals, 14 països, més de 450.000 espectadors

El Festival de Terror de Molins de Rei pertany a la Federació Europea de Festivals de Cine Fantàstic –European Fantastic Film Festivals Federation– (la Federació) és una estreta xarxa de 22 festivals de cinema de 14 països amb una assistència global de més de 450.000 visitants, fet que la converteix en un agent econòmic i cultural de vital importància en l’escena de les pel·lícules de gènere fantàstic.

Afegeix un comentari nou