L'Ésdansa consolida el seu discurs amb una acceptació absoluta

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
La directora de l'Ésdansa, que debuta aquest any en el càrrec, Núria Feixas Font: Martí Albesa
La directora de l'Ésdansa, que debuta aquest any en el càrrec, Núria Feixas
Un dels espectacles de rituals de l'Ésdansa d'enguany Font: Martí Albesa
Un dels espectacles de rituals de l'Ésdansa d'enguany

L'Ésdansa consolida el seu discurs amb una acceptació absoluta

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

El festival icona de La Garrotxa tanca la 37a edició sense patir cap tipus de desgast pel canvi generacional a la direcció i ha assolit un 98% d'ocupació en els espectacles de pagament.

El relleu a la direcció del festival de dansa popular més important del país, l'Ésdansa, no ha significat a la pràctica cap entrebanc ni per a l'organització d'aquest, ni tampoc en la seva execució. La nova directora del festival, Núria Feixas se n'ha sortit amb escreix del repte d'assumir el lideratge d'un esdeveniment de tanta importància. Així, l'Ésdansa ha tancat aquest diumenge la 37a edició amb unes xifres que mantenen el festival de danses populars en una posició preferent: 11.000 espectadors i un 98% d'ocupació en els espectacles de pagament.

Entre les proves d'èxit, també s'hi troba l'acceptació absoluta del públic dels espectacles de nova creació. Prova d'això han estat els èxits d'Àer, de Laia Santanach i Premi Delfí Colomé, el qual va penjar el cartell d'entrades exhaurides o de Socarrel de Roberto Olivan, Magí Serra, Vox Bigerri i Laurent Delforge, que amb un aforament pràcticament ple va acabar fent posar a la gent dreta, mentre aplaudia entusiasmada. Per la seva banda, La Resclosa, NU(e)S o el work in progress de [Kórps] van omplir la Plaça Major més enllà dels seus límits.

Pel que fa a les propostes internacionals, les danses Kochari (Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO) van encisar a les 500 persones que van tenir la sort de poder arribar a temps a la Plaça Major de Les Preses, plena com mai. Tampoc va decebre l'espectacle Danses del món que la nit dels dissabtes va penjar el cartell d'entrades exhaurides.

La participació i l'intercanvi cultural van ser els protagonistes de les Nit Ésdansa, la millor de les opcions per a aquells que prefereixen ballar acompanyats pels ballarins de les diferents companyies que assisteixen al festival. Aquest any l'afluència de públic a aquesta activitat participativa ha arribat a les 3.900 persones, aconseguint una mitjana de gairebé 1.000 per dia.

Afegeix un comentari nou