Àmbit de la notícia
Cultural

Marc Calderó: "El Paupaterres s'amplia i crea sinergies amb la ciutat"

Entitat redactora
Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a
Marta Rius
  • Marc Calderó, director Paupaterres
  • Paupaterres
    El Paupaterres 2017 se celebrarà del 13 al 15 de juliol.
  • Aziza Brahim al Paupaterres
    Aziza Brahim al Paupaterres 2016
  • Escenari principal Paupaterres
    Escenari principal Paupaterres
  • El Petit de Cal Eril actuant al Paupaterres 2016
    El Petit de Cal Eril actuant al Paupaterres 2016

Del 13 al 15 de juliol, els sons d’arrel tradicional i nous corrents de fusió confluiran a Tàrrega al 20è Paupaterres, el festival musical d'estiu de Ponent.

L'any 1998 sorgia de la mà d'una colla d'amics la iniciativa del festival Paupaterres per tal de reactivar l'estancada activitat cultural i musical targarina. Vint anys més tard, l'Associació Paupaterres treballa per fer crèixer el festival any rere any i edició rere edició.


Marc Calderó és el director del Festival Paupaterres de Tàrrega.

20 anys situant Tàrrega com a seu d'un festival musical que ha esdevingut una cita obligatòria a l'estiu. Seguiu amb el mateix objectiu que als inicis?

El Festival Paupaterres va ser concebut l’any 1998 com a altaveu multicultural per acostar el folklore sonor a les terres de Ponent. Al llarg dels anys el certamen ha anat conformant la seva identitat  adaptant-se a les noves realitats culturals i a la nova panoràmica del sector musical de casa nostra. Sí es manté des del primer dia una programació transversal: orientada a infants i adults, targarins i forasters, i on la música es fusiona amb una gran varietat de continguts i disciplines: circ, artesania, gastronomia i tot amb un atractiu embolcall de festa.

Què suposa aquesta gran cita musical a les Terres de Ponent?

La bona assistència del Festival Paupaterres ha permès descobrir a Ponent formacions musicals, estils i gèneres amb sonoritats diferents i instruments únics i especials que han fascinat al públic. Les formacions musicals que actuen a primera hora del festival, quan el públic és més familiar, són bandes amb instrumentació diferent i els infants aprenen noves maneres d'expressar la música. A més, el Paupaterres aposta per grups que són poc o gens habituals a Ponent i dona oportunitat a bandes que sinó fos pel festival costaria molt veure-les actuar a Ponent.

Quins elements innovadors s’incorporaran en aquesta edició especial?

Una de les principals novetats és la incorporació de concerts la nit de dijous 13 de juliol en diferents establiments de la ciutat de Tàrrega. Amb aquesta idea el Festival Paupaterres s'amplia i crea sinergies amb la ciutat. Aquest 2017 també s'han programat més concerts cada dia arribant a la xifra de 15 formacions musicals en els tres dies de festival. També s'ha formalitzat la figura d'un patrocinador oficial del certamen: Moritz, que ja col·laborava amb el Paupaterres ajuda en la promoció i posicionament del festival.

"El món associatiu targarí col·labora amb el certamen amb ajuda en la difusió, suport en la infrastructura i una implicació personal"

Quina implicació té l’associacionisme targarí en el festival?

La ciutat de Tàrrega espera i gaudeix del festival. El món associatiu targarí col·labora amb el certamen amb ajuda en la difusió, suport en la infrastructura i una implicació personal en diferents tasques en el marc del festival . A més establim vincles amb associacions com l'Associació Alba on realizem un dels concerts a la seu de l'entitat. També hem col·laborat amb la Societat Ateneu de Tàrrega oferint concerts als seus jardins i amb l'associació de comerciants de Tàrrega, Foment Targarí, que ens ajuden en la programació amb actuacions al centre de la ciutat.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari