Mobilitzacions civils en pantalla gran amb el CJB

Fundació Autònoma Solidària
 Font: Todo por Hacer
Font: Todo por Hacer
 Font: nuvol.com
Font: nuvol.com

Mobilitzacions civils en pantalla gran amb el CJB

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

El Consell de Joventut de Barcelona organitza un cicle de cinema amb films i documentals sobre mobilitzacions populars a l'Espai Jove La Fontana.

Cada dijous d'aquest mes de juliol, totes aquelles persones interessades en el cinema social tenen una cita a l'Espai Jove La Fontana, casa del Consell de Joventut de Barcelona. Aquest òrgan, juntament amb entitats que en formen part, ha organitzat un passi audiovisual amb documentals diferents amb un eix comú: les mobilitzacions civils.

Així doncs, després de cada pel·lícula, sempre a les 21h, es fa un pica.pica i un debat. La programació és:

- 5 de juliol, 'Fíos Fóra': aquest documental explica la història de les dones gallegues que als anys 60 es van dedicar al sector tèxtil i com, en l'actualitat, és un sector deslocalitzat i sovint molt oblidat.

- 12 de juliol, 'Colis Suspect': Colis Suspect (paquet sospitós) vol respondre a la pregunta ‘Què hi ha darrere de l’Europa Fortalesa?’. A partir de deu testimonis diferents, experts en dret, migracions, seguretat, indústria armamentística i relacions internacionals, analitzen les polítiques migratòries i de seguretat de l'Unió Europea. A més, totes aquestes anàlisis s’articulen amb la història del Mohammed, poeta i activista pels drets de les persones sense papers.

- 19 de juliol: '12 d’octubre, cultura de l’odi i legítima autodefensa': Metromuster signa aquest documental que versa sobre el significat del12 d'octubre a l'Estat Espanyol, el dia que se celebra la Diada Nacional. Aquest dia es commemora la descoberta i colonització del continent americà que va significar el genocidi dels pobles originaris. A la vegada, cada any, és una data assenyalada perquè grups de l'ultradreta i neonazis surtin al carrer a manifestar-se. Així doncs, aquest film es pregunta el sentit de tenir aquesta Diada Nacional i la legitimitat de l'autodefensa antifeixista i l'acció directa.

Afegeix un comentari nou