Nit de castanyades imperdibles 2017

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
 Font:
Castanyada Rock (Piera)
Castanyes Font: Turisme en família
Amb el fred, les castanyes a coure.

Nit de castanyades imperdibles 2017

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Et proposem un recull de les festes i vetllades de Castanyada que no et pots perdre aquesta nit. Sobretot, molta música i castanyes!

L’entitat Jesusa organitza la marxa la nit de la Castanyada a la ciutat Comtal. De 19h a 21h, la marxa transcorrerà de la plaça de la Catedral, la plaça de l'Ajuntament i fins a la Plaça del Rei, on residia el Tribunal Suprem de la Inquisició i on moltes bruixes van ser penjades a la forca o cremades. Porta un barret de bruixa com a mostra de rebuig al masclisme.

Serà la 14ena edició del Festival de tardor de música rock dels Països Catalans. La nau de Cal Sanahuja, a Piera, acull, cada últim dia d’octubre la festa de la castanyada per reivindicar la música en català i promoure grups emergents. A partir de les 20h, al cartell hi ha: DJ Sendo, Mafalda, La Barraca, Lágrimas de Sangre, Pirat’s Sound Sistema, Remolke i Crim. Les entrades (12 €) es poden comprar en aquest enllaç.

La Coordinadora Antirrepressiva del Garraf celebrarà la Castanyada a la seu del GER per l'absolució de les 6 antifeixistes encausades el 12 d'octubre de 2013 “Absolució antifeixistes 12oct13”. A partir d eles 21h hi haurà sopar popular amb preu solidari 15€ i preu precari 8€ i la projecció posterior del documental recentment estrenat "12 d'octubre: cultura de l'odi i legítima autodefensa", de Metromuster. A la nit hi haurà sessió musical amb PD Piti&Sarri i tots els guanys es destinaran a la caixa de resistència de la Coordinadora Antirrepressiva del Garraf.

Des de la Comisió de Barres de Festa Major d'Horta neix "La Castanya" i a la plaça Botticelli d’Horta, s’organitza una festa amb la intenció de fer gaudir a tots i totes aquelles que tingueu ganes de passar una gran nit de castanyada. Punxadiscs convidats: Pd F, Pd Ïuanna, DJ Walls, Dr Colapso i Pd Cani. També hi haurà teles acrobàtiques.

L’Associació juvenil Musical Sonik organitza una nit de 7h de música ininterrompuda amb COTTO, El quinto ártico, MusikGard DJ's, Rub - i - Dub, StringcordZ, The Lievens i ZKA Prokit. Tot a la plaça Doctor Guardiet, de 18:30h a 2h.

De 19:30 a 1:30h, el Casal de Joves de les Corts, La Repúbli-k de l'Avern, Els Bocs de Can Rosés, Trip-Itaka, Diables de Les Corts recuperen la Castanyada a la plaça Comas de Les Corts. Castanyes, boniatos, moscatell, ratafia, i molt més per acompanyar un espectacle de foc i percussió de colles del Barri. Per finalitzar, de 22h a 1h a l'Auditori del Casal de Joves de les Corts (c/ Dolors Masferrer Bosch) hi haurà una festa castanyera (amb PD’s locals i barra i entrepans a preus populars ).

El Ball de Diables de Mollet organitza la Castanyada Diabòlica i la presentació del 35è aniversari de la colla pel proper 2018. Hi haurà cercavila (19h plaça Pau Casals), correfoc (21h) , concerts (22h) amb servei de bar al Mercat Vell amb els grups El Ventilador, Perro i DJ Bits-Tek. De 19h a 6h.

Castanyes, disfresses, balabars de foc, tabalers, calder dels desitjos, ball de bruixes, animació musical, cementiri, bosc encantat... A Cornellà, aquesta nit s’han conjurat el Foment de Cultura Popular i els Dracs, Diables i Diablets de Cua per oferir una festa de castanyada ben llarga a la plaça Pau Casals.

Afegeix un comentari nou