Oberta la 24a convocatòria de "Les àvies i els avis escriuen contes i els infants els dibuixen"

Associació Nou Horitzó
Autor/a: 
Associació Nou Horitzó
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Oberta la 24a convocatòria de "Les àvies i els avis escriuen contes i els infants els dibuixen"

Autor/a: 
Associació Nou Horitzó
Associació Nou Horitzó

Resum: 

L'Associació Nou Horitzó anima a totes les persones majors de 55 anys a escriure un conte infantil i participar en una enriquidora experiència.

“Les àvies i els avis escriuen contes i els infants els dibuixen” és un projecte de foment de l’envelliment actiu i la relació entre generacions, en col·laboració amb escoles de primària del Districte Horta-Guinardó i altres escoles convidades.

Les persones majors de 55 anys que desitgin participar, han de fer arribar el seu conte infantil a l’Associació Nou Horitzó abans del dia 12 de desembre 2016. El Jurat, encapçalat per l’escriptor Joaquim Carbó, seleccionarà els treballs que il·lustraran els nens i nenes de les escoles que participen en aquesta convocatòria. Per a més informació consulteu les bases de participació o descarregueu-vos el fitxer adjunt.

D'on va sorgir la idea “Les àvies i els avis escriuen contes i els infants els dibuixen”?

“Les àvies i els avis escriuen contes i els infants els dibuixen” és un projecte que vam posar en marxa l’any 1993 amb motiu de la celebració de “L’any de la vellesa i la solidaritat entre generacions”.

La idea va sorgir dels mateixos associats, amb la finalitat de contribuir al benestar de les persones grans i fomentar la relació amb els més petits. Amb aquesta iniciativa vam voler apropar dos mons que ens sembla s’havien allunyat: el de la infància i el de la vellesa.

Perquè “Les àvies i els avis escriuen contes i els infants els dibuixen”?

  • Perquè les persones grans han de poder envellir mantenint un projecte actiu de vida
  • Perquè volem implicar les escoles en el reconeixement d’un actiu tan important per la nostra societat com són les persones grans
  • Perquè volem que petits i grans comparteixin una experiència enriquidora
  • Perquè ens agraden els contes, i donem valor a la creativitat i l’expressió artística

Resum de l’activitat

Persones majors de 55 anys escriuen un conte original dirigit a infants i ens l’envien. Un jurat especialitzat en selecciona sis. Els autors i autores dels contes seleccionats van a fer una lectura als nens i nenes de les escoles de primària que participen en el projecte. En retorn, i amb el suport de les mestres, els infants il·lustren la narració amb un dibuix. El jurat de dibuixos fa la seva selecció. Amb els contes i els dibuixos seleccionats en cada convocatòria fem un llibre que lliurem a totes les persones que han participat en "Les àvies i els avis escriuen contes i els infants els dibuixen".

I conte contat...

Per a més informació i contacte:

Associació Nou Horitzó

C/ de l’Art, 18 baixos

08041 Barcelona

Telèfon: 93 408 54 44

nouhoritzo@nouhoritzo.cat

nouhoritzo.cat

Afegeix un comentari nou