Plàudite Teatre vol el seu lloc al món

Colectic
Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Representació del projecte ‘Art Salut Intergeneracional’ de Plàudite Teatre al Centre Cívic Gornal. Font: Plàudite Teatre. Font: Plàudite Teatre
Representació del projecte ‘Art Salut Intergeneracional’ de Plàudite Teatre al Centre Cívic Gornal. Font: Plàudite Teatre.

Plàudite Teatre vol el seu lloc al món

Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Colectic

Resum: 

La companyia de teatre ha posat en marxa una campanya de mecenatge per poder habilitar el seu nou espai escènic a l'Hospitalet de Llobregat.

Plàudite Teatre, companyia escènica fundada l'any 1998 a l'Hospitalet de Llobregat, ha posat en marxa, juntament amb la Fundació Coop57 i el Projecte Lliures, una campanya de mecenatge amb l'objectiu d'adequar el local de l'entitat per continuar fomentant el teatre social i transformador. "Volem adequar escènicament l'espai que hem llogat", explica Eugènia Delgado, directora artística de la companyia, "el que suposa posar cortinatge escènic, focus i, si ens arriben els diners, voldríem posar també tarima flotant".

En el moment de publicar aquest article, la campanya de mecenatge ja ha arribat a la meitat del seu objectiu, havent recaptat més de 6.000 euros a partir de gairebé vuitanta donacions.

"La campanya està anant molt bé i creiem que continuarà tirant endavant", comenta Delgado que també explica que des de la companyia s'ho van pensar molt abans d'iniciar la recaptació de fons per por a que fos "una travessia pel desert".

Les arts escèniques com a eina de reparació i d’arrelament al territori

Plàudite Teatre porta més de vint-i-cinc anys desenvolupant el seu projecte de teatre per a la transformació social a l'Hospitalet de Llobregat. Tot plegat, a través de la metodologia d'iguals, on són les participants les que expliquen les seves pròpies històries de manera que, en paraules d'Eugènia Delgado, "tant el públic com les intèrprets tenen una experiència escènica de qualitat".

A més, el projecte de Plàudite té un fort arrelament al territori. "A la ciutat més densa d'Europa", explica Delgado,"les comunitats complexes amb les quals treballem no tenen un espai per viure, formar-se i crear oportunitats". Més enllà de l'habilitació del local de l'Hospitalet, des de Plàudite reivindiquen el seu espai escènic com un lloc al món per lluitar contra les violències estructurals que travessen els col·lectius amb què treballen i que van des del masclisme, fins a la violència econòmica, passant per la manca d'oportunitats.

"Moltes de les persones amb les quals treballem, comencen fent una experiència de teatre per fer sensibilització, però acaben fent un procés de reparació", explica la directora artística de Plàudite Teatre, Eugènia Delgado, que afegeix que "un espai escènic també pot ser un lloc per reparar, per sentir-te amb les eines, per crear, per explicar la teva història, per denunciar les injustícies del món".

Un espai escènic que s'espera condicionar gràcies a les donacions i que serà l'epicentre del projecte de Plàudite, però sense perdre la seva mirada cap a la resta del territori. "Al llarg del curs, fem més de quaranta intervencions grupals i, cada setmana, al voltant de 2.000 persones fan teatre de manera regular amb nosaltres", explica orgullosa l'Eugènia, "i volem que aquesta xarxa territorial continuï exactament igual que està ara, simplement volem tenir un espai localitzat on les joves puguin venir quan senten que tenen una necessitat".

Plàudite Teatre vol que el seu espai escènic per a la transformació social esdevingui un referent de teatre crític on diferents agrupacions de joves d'arreu del territori puguin assajar, presentar els seus projectes artístics i crear de nou. Per contribuir a la remodelació del local de Plàudite, només cal consultar la campanya de micromecenatge que ha posat en marxa en aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou