‘Populars i actives’: el nou himne de l'economia social i solidària

Colectic
Autor/a: 
Alejandra Sanchez
La cantant Maio i la vocalista de Roba Estesa, Gemma Polo, durant la gravació de la cançó. Font: Xarxa d'Ateneus Cooperatius de Catalunya Font: Xarxa d'Ateneus Cooperatius de Catalunya
La cantant Maio i la vocalista de Roba Estesa, Gemma Polo, durant la gravació de la cançó. Font: Xarxa d'Ateneus Cooperatius de Catalunya.
Les membres de l'Ateneu Cooperatiu de l'Hospitalet de Llobregat durant el rodatge del videoclip. Font: Xarxa d'Ateneus Cooperatius de Catalunya. Font: Xarxa d'Ateneus Cooperatius de Catalunya
Les membres de l'Ateneu Cooperatiu de l'Hospitalet de Llobregat durant el rodatge del videoclip. Font: Xarxa d'Ateneus Cooperatius de Catalunya.

‘Populars i actives’: el nou himne de l'economia social i solidària

Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Colectic

Resum: 

La Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya presenta una cançó i un videoclip per reivindicar la seva tasca i els seus valors.

Treball col·lectiu, autogestió i economia feminista. Aquests són els valors que vol reivindicar la Xarxa d'Ateneus Cooperatius de Catalunya amb la cançó i el videoclip 'Populars i actives', interpretada per Roba Estesa, Maio, Balkan Paradise Orchestra i La Tresca i la Verdesca.

El videoclip de la cançó compta amb imatges gravades arreu del territori català i amb més de cent participants implicades en la xarxa d'economia social i solidària de casa nostra.

La iniciativa sorgeix dels catorze Ateneus Cooperatius desplegats arreu del territori català: Alt Pirineu i Aran, Baix Llobregat, Barcelonès Nord, Catalunya Central, Camp de Tarragona, Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Maresme, Penedès, Terres de Ponent, Terres Gironines, Terres de l'Ebre, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

Cultura lliure per posar en valor la feina dels ateneus

'Populars i actives' s'ha publicat amb llicència Creative Commons per fomentar l'accés a la cultura lliure. D'aquesta manera tothom pot reproduir-la en qualsevol canal o mitjà, a més d'elaborar obres a partir del projecte.

La lletra de la cançó destaca alguns dels valors clau de l'economia social i solidària, com ara l'autogestió, les iniciatives col·lectives, popular i actives o el fet de posar sempre la vida al centre. A més, durant tot el tema es repassen també les alteratives al capitalisme que proporciona l'economia social: des de l'habitatge cooperatiu als grups de consum, passant per la banca ètica i el suport mutu.

Artistes que comparteixen valors amb el projecte

Les artistes que han participat en la cançó i el videoclip també comparteixen els valors de l'economia social i solidària. És el cas del grup La Tresca i la Verdesca, recentment constituït com a cooperativa de treball.

La imatge gràfica de 'Populars i actives' ha estat elaborada per l'estudi creatiu i de disseny La Torreta, un taller amb empremta social on treballen persones adultes amb diversitat funcional i que neix de la iniciativa de la cooperativa El Far i la Fundació Topromi.

Afegeix un comentari nou