Presentada l’edició barcelonina de l’Ars Electronica 2020

Colectic
Autor/a: 
Xavi Aranda
En les exposicions d'Ars Electrònica hi tenen cabuda moltes disciplines. Imatge de Cea+. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Cea+. Llicència d'ús CC BY 2.0
En les exposicions d'Ars Electrònica hi tenen cabuda moltes disciplines. Imatge de Cea+. Llicència d'ús CC BY 2.0
Les exposicions d'Ars Electronica són multidisciplinars. Imatge de Anna Fuster. Llicència d'ús CC BY-NC-ND 2.0 Font: Anna Fuster. Llicència d'ús CC BY-NC-ND 2.0
Les exposicions d'Ars Electronica són multidisciplinars. Imatge de Anna Fuster. Llicència d'ús CC BY-NC-ND 2.0

Presentada l’edició barcelonina de l’Ars Electronica 2020

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic

Resum: 

El festival austríac Ars Electrònica enguany se celebrarà en 120 ciutats del món. Barcelona és una des les ciutats on se celebrarà aquesta edició.

Avui s’ha presentat l’Ars Electronica 2020, el festival d’Art i Tecnologia que se celebra a Linz, Àustria, però que aquest any se celebrarà a 120 ciutats més. Enguany se celebrarà del 9 al 13 de setembre. Cada delegació de l’Ars Electronica serà un jardí del festival. Una d’aquestes ciutats és Barcelona. Per a la celebració del festival a la capital catalana, Ars Electronica comptarà amb l’ajuda de l’Institut Ramon Llull, UOC, ISEA Barcelona. BEEP Collection, New Art Foundation, OFFF Barcelona i Hangar.

Sota el concepte d’incertesa i ecologia, Ars Electronica Garden Barcelona, presenta un programa que pretén donar compte de la diversitat de relacions i interdependències de les arts, les ciències, les tecnologies i el pensament crític. Tot això té per objectiu consolidar una cultura material de vida que disminueixi els danys ecològics i epistèmics del capitalisme, que l’actual crisi de la Covid-19 ha aguditzat.

El programa de l’Ars Electronica Garden Barcelona comptarà amb una varietat d’activitats, exposicions, accions en viu, taules rodones, concerts o tallers, amb una voluntat clara d’interconnectar la política amb l’art, la tecnologia i la natura.

Ars Electronica es celebra un cop l’any des del 1979. Fins aquest any, han participat més de 1000 artistes, científics i científiques, programadors i programadores, dissenyadors i dissenyadores, emprenedors i emprenedores i activistes. Durant cinc dies es reuneixen totes aquestes persones i exposen diferents perspectives del futur artístic.

Afegeix un comentari nou