Redibuixant les desigualtats vers les dones

Associació Catalana per la Pau
Autor/a: 
Associació Catalana per la Pau
Calendari solidari drets de les dones Font: Associació Catalana per la Pau
Calendari solidari drets de les dones Font: Associació Catalana per la Pau

Redibuixant les desigualtats vers les dones

Autor/a: 
Associació Catalana per la Pau
Associació Catalana per la Pau

Resum: 

Dotze il·lustradores col·laboren en un calendari solidari sobre les vulneracions de drets que pateixen les dones.

L'Associació Catalana per la Pau ha editat el calendari solidari ‘Un any de drets, un any de dones’, una iniciativa que té com a objectiu fer visibles les vulneracions dels drets humans que pateixen les dones d’arreu del món.

El calendari compta amb la col·laboració de dotze dissenyadores i artistes residents a Catalunya, que han il·lustrat cadascun dels dotze mesos. Són Blanca Caminal, Lara Costafreda, Marta Bellvehí, Ina Stanimirova, Raquel Valenzuela, Natalia Pereira, Elisa Munsó, Nadine Feghaly, Martina Tarabal, Natalia Zaratiegui, Clara Sáez i Lola Abenza.

El drama de les dones migrants i refugiades, la tracta de persones, els estereotips de gènere, l’accés a una educació igualitària o les xarxes de suport entre dones són alguns dels temes retratats al calendari. Les làmines il·lustrades poden retallar-se fàcilment i estan impreses en paper de qualitat, amb la idea que puguin ser penjades o emmarcades.

Tots els diners recaptats amb la venda del calendari, que té un preu de 10 euros, seran destinats al Fons d’Emergències de l’associació, per finançar els projectes que l’entitat desenvolupa en l’àmbit dels drets de les dones.

El proper 23 de novembre a les 19 hores tindrà lloc la presentació oficial d'aquesta iniciativa a la Galeria El Diluvio Universal (Guilleries 2, Barcelona).

Des de 1990 treballant per a la justícia global

L’Associació Catalana per la Pau porta prop de 30 anys treballant per garantir els drets individuals i col·lectius dels sectors més desafavorits de la població. Al llarg d’aquests anys, ha desenvolupat projectes en l’àmbit dels drets i l’empoderament de les dones orientats a garantir el seu dret a l’alimentació, la salut i l’educació; destinats a proporcionar-los protecció en contextos de conflictes armats i violència; o encaminats a enfortir processos d’organització de xarxes i associacions de dones.

Actualment, i sempre amb l’acompanyament d’entitats sòcies locals, treballa en projectes destinats a les dones a països com Jordània, Mauritània, Mali, el Líban, Colòmbia, Palestina o la República Democràtica del Congo.

“Abans i ara, la desigualtat de gènere i la feminització de la pobresa representen un dels principals obstacles per al desenvolupament de qualsevol societat. Aquests dos fenòmens s’entrecreuen amb d’altres formes de discriminació (per motiu d’edat, nacionalitat, ètnia, opció sexual, etc.) que no fan sinó empitjorar la situació de les dones arreu del món”, explica Xavier Cutillas, president de l’organització. “Amb aquest calendari, volem contribuir a difondre totes aquestes vulneracions a les quals les dones han de fer front en el seu dia a dia”.

Més informació

Afegeix un comentari nou