Retrats de guerra i pau a l’Afganistan en una nova exposició a la UAB

Fundació Autònoma Solidària
 Font: Najeeb Azad
Font: Najeeb Azad
 Font: Najeeb Azad
Font: Najeeb Azad

Retrats de guerra i pau a l’Afganistan en una nova exposició a la UAB

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

La Facultat d’Economia i Empresa acull l’exhibició de Najeeb Azad, un fotoperiodista afganès i estudiant del Màster en polítiques educatives per al desenvolupament global.

“Esperança en el desànim” és el títol escollit per a l’exhibició fotogràfica que ocuparà el vestíbul de la facultat fins al pròxim 15 de desembre. Les fotografies exposades són obra de Najeeb Azad, fotoperiodista i actual estudiant de màster de la UAB. Azad ha volgut recollir el testimoni gràfic d’un Afganistan encara colpejat pel règim talibà com també els actuals reptes del país.

De fet, l’exposició versa sobre el proverbi afganès “el món no perd l’esperança”, un refrany que el fotògraf aprofita per explicar la dualitat afganesa sobre com, entre conflictes bèl·lics i genocidis, el poble afganès ha seguit mantenint l’esperança i l’optimisme. Per aquest motiu, ha decidit incloure fotografies que permetin també crear un relat diferent, defugint de la mirada habitual sobre l’Afganistan, sovint molt dramàtica.

El poble afganès, però, ha patit nombrosos conflictes durant la seva història moderna. Governs talibans i el terrorisme d’Osama Bin Laden, guerres civils, intervenció dels Estats Units, entre d’altres, ha cobrat milers de vides i han provocat que el país estigui permanentment en una situació convulsa.

Segons les xifres de l’informe de Nacions Unides (ONU) del passat juliol, durant els sis primers mesos de 2017, al país hi van morir 1.662 persones, 436 de les quals eren infants. El mateix informe explica que la majoria de morts han estat causades per forces antigovernamentals, i l’ús de bombes casolanes a espais urbans és un dels fets que explica que hagi augmentat el nombre de víctimes d’infants i dones. Des que l’ONU va començar a comptabilitzar víctimes civils del conflicte afganès, l’any 2009, es calcula que han mort 26.500 civils i 49.000 persones han resultat ferides.

Afegeix un comentari nou