Roig, als teatres d’ateneus

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Roig, als teatres d’ateneus

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Una desena de teatres d’ateneus acullen una obra amb text i música per homenatjar l’escriptora barcelonina.

“Si hi ha un acte d’amor, aquest és la memòria” és una cita cèlebre del poeta rus Josep Brodski que Montserrat Roig (1946-1991) va repescar al seu darrer assaig “Digues que m’estimes encara que sigui mentida” (1991). Aquest 2016, coincidint amb el 25è aniversari de la mort de l’escriptora i periodista barcelonina, referent a les lletres catalanes, el món de la cultura associativa li fa justícia.

A més de la diversitat de registres que va deixar a la seva bibliografia, Roig fou una activista catalanista, feminista i d’esquerres, implicada en la memòria històrica, la política, la cultura i l’associacionisme. Amb aquest llegat, la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC) ha programat l’espectacle musical “Roig” a una desena de teatres d’ateneus membres de la xarxa impulsada per la Federació d’Ateneus de Catalunya.

Al voltant dels textos de l’escriptora, Mònica Lucchetti, Carles Beltran i Llúcia Vives homenatgen a Roig en ateneus, entitats amb les qui s’hi va vincular. Especialment amb l’Ateneu Barcelonès, junta de la qual en va formar part com a vocal (1976) tot combatent les estelles franquistes que encara romanien a l’entitat. Junt a Andreu Brugués, Josep Maria Prim i Joan Alegret, van encapçalar un nou full de ruta per retornar el poder democratitzador i participatiu de l’entitat.

L'obra ja s'ha representat amb èxit al Centre Sant Pere Apòstol, Lluïsos d'Horta i al Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià. “Roig” trepitjarà l’escenari de Lluïsos de Gràcia (Barcelona) el proper 15 de desembre. Les entrades es poden comprar anticipadament online o a taquilla.

Afegeix un comentari nou